ZAJZAJZAJ podcast #18 // Grecsó Krisztián
ZAJZAJZAJ podcast #18 // Grecsó Krisztián
szerk / 2022-07-21 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizennyolcadik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Krisztiánnal tegnapelőtt beszélgettünk, épp a készülő beck@grecsó lemez utolsó dalának felvétele előtt, a többnapos stúdióba, dalokba és egymásba merüléstől elemelkedve. Itt jegyezném meg, ha nem tudnám, mivel foglalkozik, elhinném, hogy a Grecsó rocksztár. Persze ki is derül, hogy az. Öröktől fogva. Mindegy, hogy hány húron, mindegy a hogyan, mert a megszólalás akarata a nem mindegy. Szó esik a közös alkotás és a magányos alkotás lényegi különbségeiről, számtalan gitár és évtized kerül elő, valóságos lesz az álom, a népnek zenéje lesz, a költő a megfelelő helyére kerül és ismét dalnokol, és ebben a valóságban egyek leszünk mi emberek, sőt, mi magyarok, és a tűz körül énekeljük közös dalainkat."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

lokál
Portré: Jakab Zsófia
 
ételital
Teszteltük: Mischler Cukrászda & Bisztró
 
súgó
Afrika Napok