ZAJZAJZAJ podcast #18 // Grecsó Krisztián
ZAJZAJZAJ podcast #18 // Grecsó Krisztián
szerk / 2022-07-21 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizennyolcadik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Krisztiánnal tegnapelőtt beszélgettünk, épp a készülő beck@grecsó lemez utolsó dalának felvétele előtt, a többnapos stúdióba, dalokba és egymásba merüléstől elemelkedve. Itt jegyezném meg, ha nem tudnám, mivel foglalkozik, elhinném, hogy a Grecsó rocksztár. Persze ki is derül, hogy az. Öröktől fogva. Mindegy, hogy hány húron, mindegy a hogyan, mert a megszólalás akarata a nem mindegy. Szó esik a közös alkotás és a magányos alkotás lényegi különbségeiről, számtalan gitár és évtized kerül elő, valóságos lesz az álom, a népnek zenéje lesz, a költő a megfelelő helyére kerül és ismét dalnokol, és ebben a valóságban egyek leszünk mi emberek, sőt, mi magyarok, és a tűz körül énekeljük közös dalainkat."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

zene
Clash City Rebels, Deindolls
 
súgó
Seven Hills International Film Festival
 
súgó
SzabadSzínház