Tettyei Romok: Maradj otthon!  
Tettyei Romok: Maradj otthon!   
kissfero / 2016-06-08 lokál
Lájk vagy megosztás, ha te is úgy gondolod, hogy kezdenek unalmassá válni a pécsi nyári fesztiválok, hogy igazából mindig ugyanaz van, csak az egyik évben elmossa az eső a programok felét, a másikban nem.

De tényleg, kit érdekel az éppen aktuális 30punanY „ingyenes” koncertje, ami persze csak a helyszínen ingyenes, mert a jegy árát már jóval korábban kicsengetted adó formájában, ha esetleg nem adózol még, akkor édesanyádék. Mondjuk a POSzT-ba hozott egy kis izgalmat az, hogy a mindenütt meglévő politikai törésvonal végre ott is megjelent, de szokás szerint nem tudta kimaxolni magát a Sátán, elmarad a Vidnyánszky vs. AntiVidnyánszky lökdösődés a Király utcában az esti előadás és tíz feles után, máma már nem hasad tovább:(

Ha szerencséd van és esetleg némi eszed is, az elmúlt években felhalmoztál annyi tapasztalatot, hogy tudod, kinél érdemes enni és inni a fesztiválos kitelepülők közül, ha viszont véletlenszerűen ülsz be ide-oda, tutira megszívod, annyira nem egységes a színvonal, túl sok helyen kapsz szart drágán. Ilyenkor az szokott következni, hogy na, ha olyan okos vagy, akkor tessék, mondjad meg, hogyan kéne csinálni, és persze csak áll a hülye, megy össze és makog, hogy hát, igazából nem tudom, én csak egy egyszerű gyapotszedő vagyok Uránból és ma halt meg a tengerimalacom, bocs, hogy élek. Én nem szedek gyapotot, úgyhogy itt a mestertervem.

Az idei fesztiválokat sajnos már nem lehet lemondani, de jövőre ne tessék fáradni a szervezéssel, hiszen van nekünk valamink, amivel olcsón és könnyen meg lehet oldani, hogy az emberek úgy érezzék, jó helyen vannak, és végre történik velük is valami, nem csak mindig Gregor Bernadettel. Igen, a Facebook az.

Miért ne lehetne mondjuk a Sétatér Fesztivál csak egy csoport neve a fácsén? Bort meg kebapot lehet rendelni otthonra, a Youtube-ról mehet a Halott Grofó vagy a Kis Pénz, ráírhatsz cseten a volt osztályfőnöködre, akivel a sétatéri klotyónál kígyózó sorban dülöngélve találkoztál volna. Ismerkedni is könnyebb így, hát mennyivel többet ér egy jókor kiosztott lájk annak a dögös, de sajnos házas kétgyerekes harmincpluszosnak a szelfije alá, akivel amúgy egy meddő öt másodperces szemezés lett volna a maximum a nyomasztó gesztenyefák alatt! Dögös Harmincpluszos (emoticon) szeretettnek érzi magát itt: Martinovics Ignác dűlő 13., konyha.

Csak idő kérdése, hogy mikor lesz annyi a POSzT-nak és a Fishingnek, hiszen már lehet élőben streamelni a fészen. Szóval bőven elég lenne, ha csak a színtársulatok és a zenekarok aktivizálnák magukat a fesztiválok ideje alatt, mi meg maradhatnánk otthon vagy a kocsmában és repkedhetne a sok tetszik, imádom, vicces, hűha, szomorú, dühítő Kiss Tibi vagy Bodrogi Gyula teljesítményére. Méltatlanul kormánykritikus aktuálpolitizálást vélsz felfedezni valamelyik liberálbudapesti színház előadásában? Egy finom csuklómozdulat az egérrel és máris Miniszterelnök Úr oldalán vagy, ahol felháborodottan jelentheted a történteket! Még véget sem érne az első felvonás, és te már indítványoztad is a következő évi állami támogatásuk megfelezését (háromezer lájk), és akkor még finom voltál. Ha megérkezik a Facebookra a fizetős stream intézménye, talán a Fishing szervezői is elgondolkodnak majd azon, hogy társadalmilag mennyivel hasznosabb lenne, ha minden néző otthon maradna, és szép fiatal lányok helyett mondjuk Lovasi Andrást partiznák meg a Akkezdet Phiai a backstage-ben. Ezzel a képpel búcsúzom, talán nem ég be örökre az agyatokba. Kissfero (emoticon) örömteli hangulatban van itt: saját nappalija, kanapé.

 

 

ételital
Teszteltük: Eredeti Csülök Bár vs. Fekete Kutya Csülkösház
 
ételital
Törzshely: Kovács Zoltán – streat
 
zene
IMMIGROfeszt