Teszteltük: Corner Coffee Pécs
Teszteltük: Corner Coffee Pécs
Müllner & Kálmán Content Lab / 2017-12-21 ételital
A csendes, leülős kávézás bármikor átalakulhat workshoppal felérő szeánsszá, de ha beesik egy rajnyi egyetemista, akkor meg pörgős társasági élet virágzik a pultban.

A Corner mindent tud, amit egy klasszikus sarki kávézónak kell, és jó arányokban adagolja hozzá a szaktudást is. Finoman ráérezve arra, hogy a kedves vendég mennyit igényel az igéből, elmehetünk a kávé lelőhelyéig is a szakcsevejben, de belefér egy „dupla eszpresszót legyen szíves” is, és már mehetünk tovább elviteles poharunkkal. Igény szerint.

Csöppnyit abszurdnak hat, de kipróbálunk egy koffeinmenteset is, szó szerint az íze kedvéért, és kis tanakodást követően bevállaljuk a helyet ellátó Lucaffé Giamaica Blue-ját, hiszen kávéban ennél sokkal feljebb már nincs. Mindkettő szakszerűen landol a csészénkben. A koffeinmentes változat is erős, klasszikus kávéízt hoz, ám a Giamaica kirobbannóan intenzív íze és szép, feszes cremája miatt lesz emlékezetes. Nyilván van ebben egy kis önigazolás is, hiszen ha már 1200 forintért mulatunk a világ egyik legjobb kávéjával, akkor adja is az ívet az a crema.

Persze önmagában a kávé még nem elég, kell hozzá egy lelkes és avatott készítő a pultban. Kávéink ezúttal pod-os eljárással készültek, ilyenkor a kimérést és a „tömörítést” elvégezte már a gyártósor és kész „párnácskát” kell a gépbe illeszteni. Teák, tucatnyi ízű tejeskávé a mentolostól a mandulásig, különféle pörkölésű kávék alkotják a kínálat gerincét, mindez valóban a sarkon, jövet-menet, leülve vagy elvitelre. Több sarok is megérdemelne egy ilyen helyet.

Hungária utca 44. H-P 8:00-18:00.

Értékelésünk: 5/4

Számla

Ristretto/espresso: 280 Ft

Capuccino: 370/340 Ft (világos pörkölésű/olasz)

Cafe latte 470/440 Ft (világos pörkölésű/olasz)

Americano: 280 Ft

Giamaica Blue: 1200 Ft

Összesen: 2540 Ft

 

lokál
Zöld Pécs - Az év kétéltűje: Zöld varangy
 
lokál
Eximó Jégrém: A damaszkuszi útra nincs retúrjegy
 
lokál
Eximó Jégrém: Ataraxia