Sátrazás az erdőben
Sátrazás az erdőben
szerk / 2019-06-27 lokál
Szeretnéd néha magad mögött hagyni a tikkasztó aszfaltdzsungelt és egy kis időre kivonulni a természetbe? Próbáltál már sátrat verni a fák között, tüzet rakni, forrásból inni, hallgatni az éjszakai erdő hangjait? Ebben a hónapban a vadkempingezéshez próbálunk kedvet csinálni.

Nomád célpontok

Az erdőtörvény értelmében, ha 24 óránál tovább szeretnénk üdülési vagy sportolási céllal az erdőben tartózkodni, ahhoz az erdőgazdálkodó hozzájárulása szükséges. A területhasználati engedélyt az erdészeteknél lehet beszerezni.

A Mecsekben igen népszerű sátorhely a Nyáras völgy vagy a Cigány rét, ám aki még a sátorral sem akar bajlódni és inkább csak egy hálózsákkal bivakolna, az erdei pihenőhelyeken épített nagyobb esőbeállók is szóba jöhetnek. A Zengőn a Viki pihenő erre különösen alkalmas, de például a Réka kunyhó mellett, a Gyopár kulcsosháznál vagy Kantaváron is találunk menedéket.

Az okos bivakos

Nem csak a fesztiválokon, az erdőben is fontos, hogy a sátorhelyet körültekintően válasszuk ki. Előnyösek a szélvédett, egyenletes és füves részek, és nagyon praktikus, ha van egy kis patak vagy forrás a közelben. Ha túrázunk, fontos, hogy a sátrunk könnyű és megfelelő méretű legyen, és ha nincs rutinunk, érdemes gyakorolni a felállítást-összecsomagolást. Nyáron az egyszerűbb hálózsákok is megfelelnek, de egy habosított, könnyű derékalj vagy felfújós matrac nagyban növeli a komfortfokozatot. Világításra is szükségünk lesz éjszaka – egy fejlámpa a sátorban és azon kívül is praktikus megoldást jelent.

(A mecsekerdo.hu/satorozas oldalon konkrét információkat találunk a lehetséges helyszínekről, a táborhely vízellátásáról, illemhelyekről vagy egyéb szolgáltatásokról.)

ételital
Külvárosi gasztró: Adria Coffee & Bakery
 
ételital
Kutyabarát éttermek – étterembarát kutyák
 
zene
Pécs DJ lányai