Made in Pécs-díj: Az év új vendéglátóhelye
Made in Pécs-díj: Az év új vendéglátóhelye
szerk / 2018-12-06 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Panír

Soha nem volt még olyan, hogy egy gyorséttermet jelöltünk volna ebben a kategóriában, de most eljött ennek is az ideje. Ez egyrészt az idén nyitott vendéglátóhelyek többségét is minősíti, másrészt pedig nagy sikert szimatolunk a Panírral kapcsolatban, hiszen kínálatát a magyar néplélekre hangolta, azaz kiránt mindent, mi szem, szájnak ingere. A rántott ételek minősége gyorsétteremhez képest kifejezetten magas, az árak barátságosak, a kiszolgálás gyors és rendkívül kedves. A Panír nem akar más lenni, mint ami: gyorsan, olcsón, finom rántott ételeket adni a vendégeinek. Ez pedig sikerült!

CzukorBorsó

Gyöngyszem a Mecsekoldalban! Mindig örülünk annak, ha a fősodortól távol nyílik valami jó hely, éppen ezért örültünk nagyon a CzukorBorsó pécsi nyitásának. Merthogy Máriagyűdön már bizonyítottak az elmúlt években, és a nagy sikerre való tekintettel Pécsett is nyitottak egy üzletet. Helyben készült sütik, lepények, macaronok, torták, piték, ami mellé isteni kávé, limonádé, szörp választható, és akkor épp csak belekezdtünk a kínálat ismertetésébe. A gyönyörű belső térben felhőtlen minden eltöltött perc, a kiszolgálás kedvessége szívet melengető, csakúgy, mint a kisebb programok, amelyek várják az ide betérőket.    

WunderBar

Veszélyes döntés részünkről, ha néhány heti működés után jelölünk valamit ebben a kategóriában. A WunderBarral mégis ezt tesszük. Van ugyanis elég rutinunk ahhoz, hogy egy új nyitásról eldöntsük, hogy életképes-e vagy sem. A WunderBar életképes, ezt bizton állíthatjuk. Erről tanúskodik a gondosan, ízlésesen megtervezett és kivitelezett belső és külső tér, az ital- és ételválaszték, valamint a pult mögött állók tudása, vendégszeretete és maximalizmusa. Tény, jelenleg még egy kicsit steril az egész, nincs belakva, de idő kérdése, és a pécsiek egyik kedvenc helye lesz. Mi drukkolunk, sok hasonló helyre lenne szüksége a belvárosnak.  

lokál
Szavazz! Melyik tavalyi címlapunk tetszett a legjobban?
 
lokál
Klímafákkal a környezetünkért
 
film
Tiéd a világ