Teszteltük: Kisház Kávézó
Teszteltük: Kisház Kávézó
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-10-13 ételital
Közösségi projekt részeként valósult meg egy remek elképzelés. Most megnéztük, hogyan működik.

Hogyhogy eddig nem tértünk ide be? – tűnődtünk, amikor az őszbe nyúló nyári délelőttön odatelepedtünk az árnyas teraszra a Szent István tér oldalában. Egészen pontosan a Civil Közösségek Háza kertjében. A hely időtlenül és térben is bárhol lehetne: mesében, északon vagy délen, hangulata egyedi és megnyugtató. Eszmék és receptek cserélnek gazdát az asztaloknál és a kis játszótéren, a homokozó partján.

Bár nem tartozik szorosan a kínálathoz, de a hangulathoz annál inkább: épp szedelőzködnek a baba-mama tornások, miután pár perc múlva megérkeznek a terápiás kutyakiképző csoport tagjai – változatos programok teszik a Kisházat még vonzóbbá a helyi közösségeknek.

Mi ugyan csak besétáló vendégként voltunk érdekeltek, kávékat, limonádékat és a napi kekszeket, édes falatokat kóstoltuk, de jólesően nyugtáztuk, hogy mennyi minden más programra jöhetnénk amúgy ide. A kávé nem barista-csúcsremek, de korrekt, a limonádé is előttünk készül, almalével fölhúzva pedig frissítő és üde. A citromos-gyömbéres keksz, valamint a gluténmentes linzer házias, a kávé mellé pont jó falatok, de föltesszük, hogy az idejáró gyerekek kedvencei közé tartoznak. A Kisház őszinte, egyenes hely, a mai vendéglátásban azzal a meglepő fordulattal mutat újat, hogy pont az, aminek látszik, és ez a harmónia érződik az egész helyen.

A kávézó a Norvég Civil Támogatási Alap Peer Gynt programjának részeként üzemel, aminek lényege, hogy különböző közösségi terek önszerveződő tevékenységét inspirálják. Akárcsak egy órácska látogatás alatt is egyértelművé vált ez a szándék, hiszen épp egy babás-mamás foglalkozás végét, majd egy terápiás kutyakiképző csoport aktuális alkalmát csíptük el, ami jóleső zsezsgéssel töltötte meg a kertet.

Szent István tér 17. H-P 9:00-18:00.

Értékelésünk: 4/5 

Számla:

Almás limonádé: 600 Ft

Tejeskávé: 480 Ft

Gluténmentes linzer: 120 Ft

Citromos-gyömbéres keksz: 100 Ft

Összesen: 1300 Ft

 

lokál
Tisztelet a hősöknek!
 
ételital
M-Food Service
 
lokál
Városból vidékre 2.: „Jobban szeretek nádi poszátára ébredni, mint mentőautóra”