Okosszekrényt építettek baranyai cégek
Okosszekrényt építettek baranyai cégek
promo / 2024-06-24 lokál
Elektronikusan nyitható-zárható, távolról menedzselhető, különböző nagyságú tárgyak megőrzését és érintésmentes továbbítását teszi lehetővé, az egyetemi közösségi terekben egyfajta átadópont szerepét töltheti be, egyénre szabható – ezek a főbb ismérvei annak a közösségi felhasználású okosszekrénynek, amely két baranyai cég kooperációjával jött létre.

A bútort dr. Vasváry-Nádor Norbert, a PTE egyetemi docense tervezte, a minőségi belsőépítészeti bútorok gyártásával foglalkozó Art-Innova Kft. építette, a működtetést lehetővé tevő szoftvert pedig az ipari alkalmazások területén informatikai fejlesztéseket végző Contrall Kft. biztosította.

 Az Art-Innova az aranymetszés szabályai alapján olyan boxokat készített, amelyekből különböző méretű, oktatáshoz kapcsolódó könyveket, iratokat, dokumentumokat magukba foglaló méretarányos moduláris szekrényt raktak össze a modern oktatási környezethez illő alapanyagokból. A Contrallnak hardverfejlesztő cégként már volt tapasztalata mikrokontroller fejlesztésében és gyártásában, az viszont kihívást jelentett számukra, hogy végig gondolják: hány, a működés során előforduló felhasználási esetre kell felkészíteniük a rendszert. Ügyelniük kellett arra is, hogy a lehető legkevesebb fizikai beavatkozással lehessen működtetni a szerkezetet, hogy egy meghibásodás esetén távolról is könnyű legyen javítani. Az okosszekrény akár automata könyvtárként vagy automata gyógyszerkiadóként is szolgálhat a jövőben.

súgó
Villányi Vörösbor Fesztivál
 
zene
Kaktus
 
ételital
Gasztrobarangolások Baranyában