Teszteltük: Karavella Sörbár
Teszteltük: Karavella Sörbár
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-03-14 ételital
Vajon mit hoz magával a helyszínváltás a kisüzemi sörök egyik legkisebb bástyájának költözése után? A Karavellában jártunk.

Január végén nyitott ki utoljára a „régi” Karavella a Kazinczy utcában, de szerencsére az aprócska hely nem végleg búcsúzott el, hanem régi vágyuk teljesült, és átköltöztek a Király utcába. Mi két-három nappal a nyitóbuli után érkeztünk, ráadásul erősen napközben. Nehezített pálya, gondolhatnánk, de  nem kellett  ezt gondolnunk, mert a Király utcában megnyílt Karavella pont az, aminek mondja magát. Kézműves söröző.

A kisüzemi sörök virágzásának a kiváló italok mellett van egy másik pozitív hozadéka: jellemzően jófej és normális fiatalok kerülnek az ilyen helyek pultjába. Így van ez a Karavellában is, a kellő szakértelem jól eltalált közvetlenséggel párosult az ott jártunkkor szolgálatban lévő két pultos esetében is. A megadott paraméterekből – milyen ízeket kedvelünk, evés előtt vagy után vagyunk-e, erősebb, vagy gyengébb sört kívánunk-e – válaszaink alapján jött is a gyors ajánlat. Az erősebb pohár a szekszárdi gerillák, a Brew Your Mind tavalyi újdonsága, az Evermind lett, ami egy valóban erős, borostyán színű, jól „telekomlózott” 8,2-es dupla IPA. A könnyedebb pohár pedig egy, a nyarat idéző aranyló színű, citrusos ízjegyeket hordozó, igazi frissítő belga búza sör, a Gallica Asterus lett. Mindkettővel azt kaptuk, amire vágytunk, és ami valóban pont arra a délutánra volt való.

A Brewdog, a skótok élharcosa, az Elvis Juice pedig a grapefruit-os IPA-juk, amelyet ezúttal a két csapolt pohár után biztonsági útravalóként dobozos kiszerelésben kóstoltunk. És pont annyira rock and roll az íze, mint a névadója, de mi a grapefruit felé amúgy is elfogultak vagyunk.

Ha végleg belakják a piros, fekete és fehér színekkel operáló helyet, és eltűnnek az utolsó simításhoz szükséges apróságok is, bizonyára úgy árnyalódik majd az „új” Karavella egyéni stílusa is. De minden kezdeti sterilsége ellenére is a kínálat és a srácok miatt is már most jó volt ott.

Király utca 20. H-Cs 14:00-24:00; P-Szo 14:00-04:00, V 14:00-24:00.

Értékelésünk: 5/5 

Számla

Evermind 0,25 l: 790 Ft

Gallica Asterus 0,25 l: 650 Ft

Összesen: 1440 Ft

film
Asteroid City
 
lokál
Portré: Boros Gábor (DJ Venom)
 
lokál
Tánc és légtorna Pécs szívében