Silvio és a többiek
Silvio és a többiek
Major Zoltán / 2018-12-19 film
Sorrentino a rendkívül költői Ifjúság, és a fiktív, modern egyházvezetőről szóló tévésorozat, Az ifjú pápa után egy nagyon is valóságos személyről, a legújabb kori olasz politika legellentmondásosabb politikusáról, Silvio Berlusconiról készítette el minden szempontból explicit filmjét.

Berlusconit Toni Servillo, Sorrentino állandó színésze személyesíti meg, aki a maszkmestereknek köszönhetően megszólalásig hasonlít a vitatott férfire. Személye köré épül az a hamis, csillogó birodalom, aminek belső értéke nincs, és mindent áthat a korrupció. A rendező mindezt groteszk és ironikus módon, valamint kendőzetlenül illusztrálja a díszletekkel és a tárgyként használt emberekkel. Berlusconi, a valamikori sikeres ingatlanos a politikában is az üzleti életben követendő szabályok szerint játszik: minden és mindenki eladható, csak meg kell találni a módját és az árát. A Berlusconi-jelenség teljes képéhez és fenntartásához a holdudvar ugyanolyan fontos, amit Sorrentino a válni készülő feleség, a feltörekvő, korrupt strici, illetve már a kegyből kiesett escortlány történeteivel szépen fest le.

Olasz-francia életrajzi film, 2018, 150 perc, (18) Rendező: Paolo Sorrentino. Főszereplők: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scarmarcio, Kasia Smutniak. Apolló mozi: december 20-tól.

ételital
Törzshely: Péter-Domán Zita - Nana bistro&bar
 
súgó
Családi Színházi Fesztivál
 
zene
Red Roosters