ZAJZAJZAJ podcast #30 // Hiúz
ZAJZAJZAJ podcast #30 // Hiúz
szerk / 2023-07-27 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"A Hiúz zenekar Félig szabad lemeze egész egyszerűen levitte a fejemet. Őszinte, kitárulkozó, bátor és a DIY esztétikából kinövő csoda. Nagyon ajánlom a meghallgatását mindenkinek! Hamar felvettem a kapcsolatot a srácokkal, és végül a Fishing előtt összejött a személyes találkozás, beszélgetés. Geri és Oli legelső sorban is nagyon kedves, jó indulatú ember, törékeny és törékenységét vállalni képes szív, érzelmet, lobogást, dühöt is üvölteni képes száj. Az alakulástörténetet valahol a Szekszárd - Szeged punk tengelyen kell elképzelni, innen futunk neki, aztán elveszünk a rengetegben. Megtudjuk például, hogy nagyon gagyi a hupikék törpikék, hogy a gyerekkor ártatlanságának kora és a rock and roll nagyon is testvérek, hogy megosztani magunkat hogyan nehéz, és miért megúszhatatlan. Gyerekkorunk közös falára pedig egy újabb szó kerül: nákknákk."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

lokál
Az Aktív Misina ötletgazdái
 
lokál
Ingyenes karriertanácsadás a PTE-n 
 
ételital
Teszteltük: Pezsgőház