Púder nélkül - Junkie Jack Flash
Púder nélkül - Junkie Jack Flash
Papp András / 2015-04-10 zene
Volt miről beszélgetni a Junkie Jack Flash-el. Továbbjutottak egy nívós tehetségkutatón, hamarosan új EP-vel jelentkeznek, ráadásul nyakukon a fesztiválszezon is.

Az első szó rögtön a gratulációé! Továbbjutottatok a Hard Rock Rising tehetségkutató elődöntőjébe. Mit jelent ez számotokra? Van sanszotok megnyerni a versenyt?

Igen, továbbjutottunk, köszönjük a gratulációt! Jólesik ez nekünk, mert hatalmas összefogás övezte a szavazásunkat, éreztük a törődést, hálásak vagyunk a ránk voksoló közönségnek. Amúgy nem görcsölünk rá külön a Hard Rock Cafés fellépésre, mivel minden egyes koncertet maximálisan komolyan veszünk. Ha nyerünk, iszunk valamit, ha nem, akkor is.

Áprilisban jön az új EP-tek. Meséljetek erről egy kicsit, milyen lett, mennyiben más, mint az előző lemezetek?

Bizony, hamarosan érkezik egy EP, öt dal lesz rajta és szerintünk egy letisztultabb, talán kicsit keményebb anyag lett, mint az első nagylemez. A szövegek és a zene is nyilván lazák, meg "rakenrollok", de érettebbek. Idősebbek vagyunk ugye egy évvel. Orvosilag pedig minimum öttel...

Egyértelműen a hazai zenei élet egyik legnagyobb reménységének tartanak titeket. Szerintetek mi kell ahhoz, hogy a reménység státuszából kitörve egyszer úgy istenigazán berobbanjatok?

Sokat kell koncertezni, ez egészen biztos, élőben mutatja meg a foga fehérjét ez a zene. A lemezeken manapság mindenki trükközik, mi meg fel tudjuk játszani simán a számainkat, úgy, ahogyan azok élőben is működnek. Valószínűleg éppen ezért sem vagyunk annyira a rádiók kedvencei, mert nincsen rajtunk púder. A robbanáshoz egyébként elég némi benzin és egy öngyújtó.

Lassan kezdődik a fesztiválszezon. Tudjátok már, hogy melyiken fogtok játszani?

Van pár fesztivál, amelyeken visszatérő vendégek vagyunk, ilyen a Fishing on Orfű, a PEN vagy az Ördögkatlan. Szeretnénk elérni, hogy a következő nagy előrelépés ezen a téren történjen meg, a háttérben folyik is már egy elég aktív, érdeklődő mozgolódás.

súgó
VASARELY – A pályakezdés évei
 
zene
Jan Garbarek Group
 
zene
Kubalibre