Made in Pécs-díj: Az év művészeti eseménye
Made in Pécs-díj: Az év művészeti eseménye
szerk / 2018-12-06 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

SzabadSzínház-sorozat

Amikor a Zsolnay Kulturális Negyed egyik pillanatról a másikra megszüntette a Zsolnay Színházat, aggódtunk, hogy egy nagyszerű programsorozatnak vége szakad. De szerencsére nem így lett! A Kiss Móni által szervezett színházi esemény új otthonra lelt a Pécsi Harmadik Színházban, ahol SzabadSzínház név alatt jönnek a városba előremutató, nívós színházi előadások. Megnyugodtunk és örülünk! Hajrá, Móni, csak így tovább!

Jelenkor 60

Sok szeretettel köszöntjük a 60 éves Jelenkort! Az intézménnyé vált irodalmi és művészeti folyóirat szép rendezvénysorozattal ünnepelte 60. szülinapját. Októberben gálaműsort szerveztek a Pécsi Nemzeti Színházban, filmvetítést és beszélgetést a Reggeliben, fotókiállítást a Reménysugár Kulturális Egyesületben, és egy nagyszabású kiállítást kortárs pécsi képzőművészek alkotásaiból a Pécsi Galériában. Valahogy így kell ezt! További jó munkát kívánunk az előttünk álló 40 évre, hogy egy kerek évfordulót is ünnepelhessünk közösen!

Irodalmi Diszkó Fesztivál

Másfél év szünet után visszatért a pécsi kulturális életbe az Irodalmi Diszkó, rögtön egy kétnapos fesztivállal. De még milyennel! A kortárs irodalmi élet kiemelkedő személyiségei fogadták el a meghívást a szervező, Kiss Tibor Noé szíves invitálására, akinek még arra is maradt energiája, hogy a beszélgetéseken kívül nívós akusztikus koncerteket szervezzen. Köszönjük az élményt, reméljük, lesz folytatás!   

film
Elcserélt világ
 
súgó
Megőrülésgátló szaktanácsok Laár Andrástól Palkonyán!
 
zene
AmperKert