Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok
Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok
promo / 2022-04-11 súgó
Olvasóink közül talán sokan emlékeznek még arra az estére, amikor Maxim Vengerov, a világhírű hegedűvirtuóz, a Kodály Központ első nyilvános koncertjén mint karmester lépett fel és vezényelte a Pannon Filharmonikusokat, majd a ráadásban pár perces hegedűjátékkal köszönte meg az ünneplést. Felejthetetlen élmény volt ez a koncert nekünk, pécsieknek!

Büszkék lehetünk rá, hogy a MüPa szervezésében elinduló Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében április 23-án, szombaton 18 órától ismét fellép a Kodály Központban a magyar közönség régi kedvence, a Grammy-díjas hegedűművész. Az április 24-én Miskolcon, a Művészetek Házában is felcsendülő parádés zenei műsor Dvořák sziporkázó, erőtől és dallamoktól duzzadó Karnevál-nyitányával indul, igazi tavaszi zeneként is kiválóan megállja a helyét. Ezt követi Prokofjev I. (D-dúr) Hegedűversenye, amely a maga korában éppen konzervatív dallamossága miatt bukott meg, a mai közönség pedig éppen ezért hallgatja szívesen. Zárásként pedig Bartók Concerto zenekarra című műve hangzik el, amely egy háború és egy halálos betegség árnyékában született, mégis az optimizmust és a remény győzelmét hirdeti. Vezényel Kovács János, a magyar zenekari élet ikonikus mestere, aki nem csak a közönség, de a zenészek nagy szeretetének is örvend. A Pannon Filharmonikusok pedig most is, mint mindig, mindent megtesz, hogy a műértő közönség kedvében járjon.  

Érdemes időben biztosítani a jegyüket, hogy el ne mulasszák a tavasz zenei életének ezt az értékes pillanatát! Vengerov és a Pannon Filharmonikusok: igazi zenei csemege vár ránk!

További részletek a www.pfz.hu oldalon.

lokál
Újra szakad a POSzT
 
zene
Zsolnay Piknik
 
lokál
Új természetismereti központ jön létre a Nyugat-Mecsekben