Először rendez Pécsett SWIMATHON-t a Pécsi Közösségi Alapítvány
Először rendez Pécsett SWIMATHON-t a Pécsi Közösségi Alapítvány
promo / 2020-10-07 lokál
A Swimathon egy új támogatásosztási forma, amely a követes adománygyűjtés módszerén alapul.

A Pécsi Közösségi Alapítvány pályázati felhívására különböző civil szerveződések jelentkeztek projektterveikkel. Vállalták, hogy felkérik az ügyeikben hívő és tenni akaró ismeretségi körüket, hogy ússzanak értük, vállaljanak mókás egyéni kihívásokat, legyenek „követeik”, akik egy négyhetes kampány keretében adományokat gyűjtenek a kijelölt célokra.

Pécsett a következő kezdeményezésekért folyik a kampány: az Irodalmi Diszkó újra meggyökerezéséért a városban, a pécsi rászorulók további segítéséért (Pécs Bike Maffia), a népi gyógyító hagyományok terjesztéséért egy mobil közösségi jurtával (Mag Közösség), az egészséges élelmiszerhez jutás helyi láncolatainak kiépítéséért (Pécsi KosárKözösség), Pécs-Somogyban a hátrányos helyzetű asszonyokkal kialakított társadalmi vállalkozás arculatáért (Tegyünk Egymásért Egyesület), és a Csi-Életerő Parkért Pécs-Vasason (Napüdvözlet Egészségmegőrző és Életmód Egyesület).

A kampányok alakulása, a projektek és az értük úszók motivációja a Pécsi Közösségi Alapítvány honlapján és Facebook-oldalán követhetők. 

(Fotó: Szűcs Attila, Swimathon 2016 Budapest)

(X)

súgó
SzabadSzínház
 
lokál
Minden sarkon gitáros
 
ételital
Édes Pécs