Bóbita 60 – Felszállási engedély
Bóbita 60 – Felszállási engedély
promo / 2021-06-03 lokál
A 2020 márciusa óta tartó kényszerpihenő után 2021. május 15-től újra szárnyal az idén alapításának 60. évfordulóját ünneplő Bóbita!

A Madarak nyelve című, 4 éven felülieknek és szüleiknek szánt bábjáték bemutatója egy új időszámítás kezdetét jelzi a pécsi bábosok számára. No, nem mintha a bezártság hónapjai alatt csend és mozdulatlanság honolt volna a Felsővámház utca 50. alatti meseházban: 2021 januárjában tévéfilm készült a #Apa_anya_én című ifjúsági előadásból, ami 2021 őszétől látható, márciusban pedig a Csongor és Tünde 14+-os változatát mutatták be a Déryné Program keretében, a 30Y zenéjével. Mindkét produkcióban az Escargo Hajója és az Apolló Kulturális Egyesület volt a partnerük.

A bábok és a bábosok nyitásra és közönségre vágyó hétköznapjait kisvideók örökítették meg, amik a Bábszínházi Világnap óta követhetők a Bóbita Facebook-oldalán.

S hogy mi várható még a nyáron? Önfeledt szombat délutáni gyerekelőadások a szabadtéri színpadon, nyári bábos táborok 5 turnusban, megújult tematikával és megújult korosztályi sávokkal, fesztiválfellépések, kiállítások (Matyi Ágota tárlata után augusztustól a Bóbita 60 évének nyomkövető, emlékőrző kiállítása).

Egyelőre a felnőttek számára védettségi igazolvánnyal látogathatók a programok, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel látogathatják az eseményeket.

2021 őszén pedig berobban a jubileumi évad! Régi ismerős és új barát, egyszerre otthonos és meglepő, a hagyomány pacsizik az újítással. Ez a Bóbita. Ha még nem ismertétek, jelöljétek be!

(X)

film
Ifjúság
 
súgó
Virtuóz mesterek ünnepi hangversenye a Pécsi Bazilikában
 
lokál
Mesél a város – Vida Kamilla: A pécsi tücsök és a hangya