Made in Pécs-díj: Az év civil projektje
Made in Pécs-díj: Az év civil projektje
szerk / 2018-12-05 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Zöld Folt Közösségi Kert

Hosszas előkészítés és helykeresés után végre létrejött Pécsett az első közösségi kert! Az urbánus kertészet az egyik szívügyünk, csak drukkolni tudunk az alapítóknak, hogy a projekt életképes legyen, sokak tekintsék szívügyüknek a növénygondozást és a fenntarthatóságot. A közösségi kert a Király utca egyik udvarában kapott helyett, mostantól már pályázni is lehet a 2x2 méteres parcellákra havi 500 forintos bérleti díjért cserébe.

Pécsi Közösségi Alapítvány

Két éve jött létre a Pécsi Közösségi Alapítvány, amit pécsi civilek alapítottak azzal a céllal, hogy olyan alulról jövő közösségi projekteket támogassanak, ami rövid- és hosszútávon hozzájárul egy élhetőbb és szerethetőbb Pécs kialakulásához. Tavaly és idén is több mint 1 millió forinttal támogattak helyi kezdeményezéseket, olyanokat, melyek máshonnan nem kaptak támogatást munkájukhoz. Köszönjük az önzetlen segítséget!    

Piros Orr Bohócdoktorok

A Piros Orr egy nemzetközi szervezet, ám szerencsére Pécsett is vannak bohócdokik, aki rendszeresen mosolyt csalnak a beteg gyerekek arcára. Mert ők nem csinálnak mást, minthogy járják a pécsi gyerekkórházakat, és a bent fekvő, olykor súlyos beteg gyerekeket szórakoztatják, néhány percre elfeledtetve velük megpróbáltatásaikat. Áldozatos munkájukért hálás köszönettel tartozunk mind a gyerekek, mind pedig a szüleik nevében! 

súgó
BFZ - Kitajenko - Zilberstein
 
lokál
TOP SHOP - A belváros 25 legjobb üzlete
 
zene
Punnany Massif