Made in Pécs-díj 2022 – A Zöld Pécs kategória jelöltjei
Made in Pécs-díj 2022 – A Zöld Pécs kategória jelöltjei
szerk / 2022-12-13 lokál
A Zöld Pécs kategória jelöltjei.

BIOM köves bio malom

Tradicionális köves malom, modern szellemiségben. Mindez a Pécsett, nem messze a belvárostól, a Diófa utcában. Lisztjeik 100%-ban bio búzából készülnek tradicionális, kövesmalmos őrléssel, ami segít megőrizni a búzalisztben található értékes tápanyagokat és természetes olajokat. Ez már önmagában elég Zöld Pécs, de azt még hozzátesszük, hogy a lisztjeiket kézzel is csomagolják.  

Pécsi Erdőkert

Tóth Enikő a saját, 400 négyzetméteres kertjében nekifogott egy jól működő, önfenntartó, permakultúrás gazdálkodás létrehozásába. Elképesztő munkabírásával példát mutat sokunknak. „Nem tudtam nem észrevenni, hogy mekkora vízhiány van a világban és hogy mennyire fenntarthatatlan az iparosodott mezőgazdaság rendszere” – mondta el lapunknak, és Magyarürögben bebizonyítja, hogy mennyi mindent tehetünk a fenntarthatóságért.

Öko-Kuckó

A Zöld-Híd Alapítvány működteti a Széchenyi téri Öko-Kuckót, ami a legkisebbeket tanítja és neveli a fenntarthatóság iránti elköteleződésben. A 70 négyzetméteres oktatóterem játéktáblái öt témát mutatnak be interaktív módon: természet, víz, energia, vásárlás-fogyasztás és hulladék, azaz segíti a gyerekeket abban, hogy már korán megtanulják az erőforrásainkkal való helyes gazdálkodást.

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, a győzteseket díjátadónkon hirdetjük ki január közepén. De, mint minden évben, idén is lesz egy közönségdíjasunk, amiről olvasóink döntenek. A szavazás a közönségdíjról december 16-án, pénteken indul. Szavazzatok sokan, döntsetek ti egy fontos díj sorsáról, nagyon számítunk rátok!) 

zene
„Egyértelműen az év magyar zenei fesztiválja!”
 
film
Nyomorultak
 
ételital
NemCsak1Süti Kávézó