Made in Pécs-díj 2017 – Az év művészeti eseménye
Made in Pécs-díj 2017 – Az év művészeti eseménye
szerk / 2017-12-11 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2017-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Pécsi Műhely – Párhuzamos avantgárd

Ficzek Ferenc, Halász Károly, Kismányoky Károly, Pinczehelyi Sándor és Szijártó Kálmán hozta létre a Pécsi Műhely csoportot 1968-ban. A hetvenes évek legjelentősebb hazai neoavantgárd művészcsoportjának kiállítása októberben volt látható az m21 Galériában. A tárlat anyaga a pécsi kiállítás előtt a Ludwig Múzeumban szerepelt, messzire repítve Pécs és egy fontos pécsi intézmény hírét az országban. Mind Pesten, mind pedig Pécsett csodát láthatott a közönség. Gratulálunk!

Pécsi Galéria 40

Idén volt 40 éves a Pécsi Galéria. A születésnap alkalmából szívből gratulálunk az intézménynek,  már ez a tény bőven megér egy jelölést. Az évforduló kapcsán azonban egy nagyszabású kiállítás is volt szeptemberben a legendás galériában, ami az intézmény történetét volt hivatott egyedi módon bemutatni, ám az elmúlt 40 évben való kalandozás nagyszerűen tárta fel Pécs történetét is. Szép, hasznos, fontos kiállítás volt. 

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny

15 év után újra Magyarországon rendezték meg a nemzetközi karmesterversenyt. Már ez is nagyszerű hír, ám a lényeg az, hogy október 9-10-én a Kodály Központ adott otthont a rangos esemény középdöntőjének. Káprázatos versenyt láthatott a közönség! És ez még nem minden! A rendezvény döntőjének és gálakoncertjének is a Kodály Központ ad otthont december 15-16-án. Lapzártánk miatt a döntőt nem láttuk, ám biztosak vagyunk benne, világraszóló esemény lesz, amire igencsak büszkék lehetünk. 

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, ám idén is kiosztunk egy közönségdíjat olvasóink szavazatai alapján. A közönségszavazás december 15-én indul!)

zene
Pozvakowski
 
zene
Space Inhalerz, Modestep (UK)
 
lokál
Szólj be a papnak!