Kedvenceink kedvencei 4. - Labancz Richárd
Kedvenceink kedvencei 4. - Labancz Richárd
Papp András / 2022-04-27 lokál
Labancz Richárd szőlész-borász, sommelier azért szereti a Pécsi borvidéket, mert az sokkal sokszínűbb, mint azt sokan gondolnák, hiszen viszonylag kis területe ellenére, nagyon sok izgalmas tételt tartogat. Az Eleven vinotéka & bár szakemberének öt pécsi kedvencét jó szívvel ajánljuk mindenkinek! Friss hír az Elevenről: a népszerű bár a Jókai térről elköltözött, és most már a Széchenyi tér 7. szám alatt várja a vendégeket a megszokott kedvességgel és minőséggel.

Belward Zöldveltelini 2021 (Hásságy) 

Könnyed, üde és finoman illatos fehérbor jó savakkal. Garantáltan előcsalogatja a tavaszt és az első melegebb napokon nagyszerű fröccs is készíthető belőle.

Szabó Furmint 2020 (Hosszúhetény)

Az elfelejtett fajta, egykor ebből díszlett a legtöbb a borvidéken. Nagyszerű furmint rengeteg gyümölccsel és igazi hetényi savakkal.

Planina Csencsevár Olaszrizling 2020 (Mohács) 

Igazi klasszikus új köntösben. A borász hosszas kutatómunkájának szó szerint vehető gyümölcse, hiszen ez a bor a legszebb olaszrizling klónok termése a mohácsi szőlőhegyről.

Pécsi Egyetemi Borbirtok Cirfandli 2018 (Pécs) 

A borvidék zászlóshajója, minden pécsinek kötelező tétel! Krémes, hömpölygő, szépen érett száraz cirfandli, ritkán kóstolható minőségben.

Ebner Hisztis Pinot Noir 2016 (Mozsgó)

Egyszerre klasszikus és modern stílusú pinot. Nemzetközi utazás egy pohárban: francia szőlőfajta, dél-tiroli borász, magyar termőterület. 

 

súgó
Farsangoló HANG-oskodás
 
súgó
Élet az utak mentén – Mindennapi afrikai valóságok 2012-2023
 
súgó
Orgonák éjszakája, OrgonaPont