Hajrá, Magyarország!
Hajrá, Magyarország!
szerk / 2016-06-10 lokál
Olyan pécsi szurkolókat mutatunk be, akik kiutaznak Franciaországba buzdítani a magyar válogatottat, és megszólaltatunk ismert pécsieket is az Eb-vel kapcsolatban.

Kálmán

A Magyarország-Izland meccsre utazunk ki egy nagyobb baráti társasággal Marseille-be. Repülővel megyünk és három napot leszünk a városban. A meccs előtti napon érkezünk és a remélhetőleg győztes mérkőzés után még maradunk egy napot Marseille-ben, azaz városnézésre is marad bőven időnk. Nagyon optimista vagyok ezzel a derbivel kapcsolatban, és azt mondom, hogy 2-0-ra legyőzzük Izlandot.

Zoli, Peti, Zsombor, Viktor

Lyonba megyünk a Portugália-Magyarország mérkőzésre. Három nappal a meccs előtt bepattanunk az autóba és meg sem állunk Lyonig. A meccs előtti 1-2 napot városnézéssel töltjük, a meccs után próbálunk regenerálódni, a délutánt pedig a portugál szurkolók vigasztalásának szenteljük. Sima, 3-4 gólos győzelmet várunk. Persze, a realitás talaján maradva, az is nagy siker lenne, ha egy döntetlent, vagy egy szoros vereséget összehoznánk.

Csaba

Az Izland és Portugália elleni mérkőzéseket nézem meg a helyszínen, InterRail vonattal utazunk ki a gyerekkori barátaimmal. Egy hétre megyünk, és szeretnénk élvezni minden Franciaország adta lehetőséget, főleg a gasztronómia terén. Az izlandi válogatottat szerintem kipipáljuk (2-1), a portugálok ellen döntetlenre számítok. Nagyon elégedett lennék, ha a csoportunk 2-3. helyén végeznénk, és továbbjutnánk.


Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy várom az Eb-t, de egy-két meccset biztosan meg fogok nézni. Franciaországba nem utazok ki, inkább otthon és valamelyik vendéglátóhelyen nézek majd mérkőzéseket. A magyar válogatottól jó szereplést várok. Az, hogy továbbjutunk-e a csoportkörből, megjósolhatatlan. Becsapós ugyanis a kvartettünk, hiszen az ellenfelek nem nagynevűek, viszont nem véletlenül végeztek selejtezőcsoportjaik elején. Ráadásul azt érzem, hogy a közvélemény túlzottan is optimista, ezért meglehetősen nagy az elvárás. Magyar emberként természetesen szurkolok a magyaroknak. Favoritom sosincs, azokat az együtteseket szeretem, amelyek szépen, támadó szellemben futballoznak. Azt, hogy ki lesz a bajnok, lehetetlen előre megmondani. A spanyolokban most nem érzem azt a pluszt, de a németek sincsenek csúcsformában. Ugyanakkor minden Eb-nek és Vb-nek van meglepetéscsapata.

Péter-Domán Zita, a Pécsi Kommunikációs Központ marketingvezetője

Nagyon várom már, hogy egy világversenyen szurkolhassak a magyar csapatnak. Ha a mi fiaink lépnek pályára, én mindig ott izgulok a képernyő előtt. Azt terveztük, hogy a magyar-portugál mérkőzésre kiutazunk Lyonba a család férfi tagjaival, azonban sajnos ez csak terv maradt. A férjem és kisfiam ugyanis egy csak apukákból és fiaikból álló nagy csapattal mennek az Eb-re. Sok mindennel próbálkoztam, de sajnos nem vettek be a csak férfiakból álló utazók közé. A legtöbb meccset egyébként baráti társasággal nézzük otthon, hogy a végén jól meg tudjunk beszélni minden egyes nagy helyzetet, és remélhetőleg a magyar gólokat is.

Nem vagyok optimista a magyar válogatott szereplését illetően. Abban bízom, hogy elkerüljük a nagy gólkülönbségű vereségeket és nem végezzük csoport utolsóként. Vérbeli culéként – azaz Barcelona drukkerként – én a magyar válogatott mellett a spanyoloknak szurkolok.

Tóth András Ernő, színész, a Janus Egyetemi Színház művészeti vezetője

Egyre jobban kezd magával ragadni az Eb-hangulat, pláne, hogy végre a mieink is kint lesznek! A fiammal eszeveszett tempóban gyűjtjük az Eb-s focis kártyákat. Van már egy Puskás Öcsi limited edition is, azt tilos elcserélni!

Ahány meccset csak tudok, megnézek, a magyarokra, a németekre, az angolokra és az olaszokra fókuszálok. Kiutazni viszont nem tudok, ahhoz egy kisebb lottónyeremény vagy nagyobb gázsi kellene. Egyébként szeretem otthon nézni a meccseket, de a vége felé, a legjobb nyolc, a legjobb négy, az már társasági esemény, tehát kocsma!

Azt jósolom, hogy a csoportból négy ponttal jutunk tovább és megyünk még egy kört! Sőt, azt is meg merem jósolni, hogy a tornán 5 gólt fogunk szerezni! Mivel mi a nyolc között sajnos kiesünk, így egy klasszikus német-olasz döntőt remélek, német győzelemmel. 3-1. Thomas Müller lesz a gólkirály.

 

súgó
Don Quijote (DoNkiHÓtE)
 
lokál
„A BAT egyszerre egy biztos hátteret adó multi, és egy családias közösség”
 
lokál
Made in Pécs-díj 2019 – Az év civil kezdeményezése