„Ha nem lenne, mi is kevesebbek lennénk”
„Ha nem lenne, mi is kevesebbek lennénk”
Papp András / 2023-02-14 lokál
A 10. szülinapunkon megkértünk néhány fontos pécsi kulturális szereplőt, hogy legyenek kedvesek elmondani véleményüket magazinunkról. A szép szavak és a szép gondolatok láttán – nem titok – elérzékenyültünk. Köszönjük!

Kiss Mónika, az Ördögkatlan Fesztivál egyik szervezője

Ezúton a 2023-as Made in Pécs nívódíjára jelölöm az idén 10 éves Made in Pécset! Imádom, ahogyan érzékenyen reflektáltok és egyszersmind folyamatosan felmutatatjátok Pécs újabb és újabb értékeit, bizonyítva, hogy Pécs egy király város! Legyen az a formabontó, vérpezsdítő fesztiválotok, a hónapról-hónapra izgi tematikákkal megjelenő magazinotok, avagy az év végi díjaitok (amik számomra fontosabbak voltak mindenkor bármely más elismerésnél). És ennek tetejében még csodás emberek is vagytok. Én rátok voksolok!

Orsi, Andris, Gergő, Boci! Köszönjük, hogy vagytok nekünk, pécsieknek!

Herczeg Adrienn, színművész

Szeretem a Made in Pécset. Azt, amit csinálnak. Azt, ahogy csinálják. Azokat, akik csinálják. 10 éves lett, akárcsak a gyerekem, Benő is. Fontos 10 év. Fejlődött, tanult, kialakult a személyisége. Igen, az is van a Made in Pécsnek. Anélkül csak egy a többi közül. De nem az. Tudjuk, ha nem lenne, mi is kevesebbek lennénk. Portré, súgó, étel-ital, fesztivál, díj, civil szervezetek támogatása – minden, amiért jó a pécsiség. Mert mindenki pécsi akar lenni. Aki nem, az nem ismeri a Made in Pécset. Még! Sokszor! Ennyit! Kívánok!

Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója

Azért szeretem olvasni a Made in Pécset, mert a lap számomra hosszú évek óta jól tükrözi azt a kulturális sokszínűséget, ami Pécset jellemzi. A témák között sokszor feltűnik a zene, a tánc, az irodalom és az utóbbi időben örömmel olvasom a könyvajánlókat is. Különösen szeretem a Lokál rovat érdekes cikkeit, amelyek sokszor városunk történelméhez kapcsolódnak. Nem titok, nagyon fontos a Csorba Győző Könyvtár számára az a két Made in Pécs-díj, amelyeket az utóbbi két díjátadón kaptunk. Azt gondolom, ma már presztízsértékű már csak jelölést is kapni a laptól, persze nyerni még nagyszerűbb érzés! Boldog születésnapot és további sok olvasót kívánok a lapnak, amely meghatározó szereplője a pécsi kultúrának!

Varga Gabriella, az Apolló mozi vezetője

Pécs nagyon szerencsés, hogy van printben megjelenő kulturális ajánlója. A városi létünk egyik fűszere ez. Látszólag apróság, de ez adja a színét, az ízét. Egy kávé mellett a kezedbe fogod, rácsodálkozol a címlapra, és felütöd. Mindig megtudsz valami újat, meglepőt a városodról, az itt élőktől. Amikor olvasod, igazán pécsinek érzed magad. Jó, hogy van egy csapat, aki úgy gondolja, hogy ezt fenn kell tartani és küzd érte. Rokonlelkek. Kösz lányok, srácok!

film
Rocketman
 
lokál
Pécs, 1956 – Lövések a börtön ablakából
 
súgó
Pintér Béla kétszer