Szamárfül Családi Fesztivál
Szamárfül Családi Fesztivál
Happ Zsuzsa / 2017-08-15 súgó
Az idei Szamárfül Családi Fesztivál sorban a hatodik lesz, a hagyomány szerint ismét a Zsolnay Negyedben. Augusztus 18-20. között három napig pöröghetnek a kicsik és a nagyok Sanyi csacsival és a többiekkel, csak győzzék a programokat összeszámolni.

A Szamárfül látogatók a fesztivál mindhárom napján részt vehetnek foglalkozásokon, bábszínházi és zenés előadásokon, kiállításokon és a kézműves vásáron is.

A világ a Zsolnay Negyed játszótere körül forog majd a Szamárfül három napja alatt. A Jégverem melletti területen a Duna-Dráva Nemzeti Park helyszínén erdei állatokkal és növényekkel ismerkedhetnek a látogatók, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kreatív foglalkozásain a madarakról tanulhatnak játékos formában, az Ökováros-Ökorégió Alapítvány helyszínén pedig a környezetvédelem és az életmód témakörében szerveződnek a foglalkozások. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület állatbemutatókkal és állatsimogatókkal látogat ki a Szamárfül Fesztiválra.

A programok számánál már csak sokféleségük izgalmasabb: lesz vívás gyerekeknek, szappanbuborék fújás profi segítséggel, Mosolyország játszóház, nyomdakészítés, Retextil alkotóműhely, óriás társasjáték Ruminivel, kerámiafoglalkozás, családi JátsszMa, Duplo játszóház, a Pagony Kiadó társasjátékai, interaktív játékok újrahasznosított eszközökkel, 3D hologram-készítés, diafilmsarok, vagy akár egyedi táskákat is készíthetnek a jelentkezők a Zsolnay Negyed korábbi kiállításainak molinóiból a Medence Csoport segítségével. Az Élményműhely a művészetet a tudománnyal és a technológiával ereszti össze azért, hogy játszva tanuljanak a kicsik újdonságokat. A kirakodóvásárok mellett Kincses Piacon adhatják-vehetik a látogatók egymástól a megunt játékokat, holmikat.

A Szamárfül idején, 18-án nyílik meg Kölcsey Sára dokumentarista családfotós kiállítása A gyermeklét elviselhetetlen könnyűsége címmel, és 19-én lesz a Kire ütött ez a gyerek? pályázat díjkiosztó rendezvénye.

Zenés-táncos és színházi eseményekben is bővelkedik a fesztivál: 18-án fellép a Simply English, az Apacuka, és családi koncertet ad Palya Bea, 19-én műsort ad a Four Fathers és a Kolompos, 20-án pedig Bíró Eszter áll színpadra. Lesz ezen kívül a programok között Ringató, Dúdolda és mozgásfoglalkozással összekötött táncelőadás a Góbi Rita Társulattal (képünkön).

A Bóbita Szabadtéri Színpadán 19-én a Szélkötő Kalamona, 20-án pedig Kökény Matyi történetét mutatják be bábokkal, és a Kolibri Színház mindkét napon beüzemeli a Vitéz László bábjáték-automatát.

A fesztivál ingyenes, de egyes programok a helyszínek befogadóképessége miatt előzetes foglalást igényel.

Zsolnay Kulturális Negyed, augusztus 18-20. Részletes program: www.szamarfulfesztival.hu

 

film
Yao utazása
 
lokál
Portré: Karnics Zoli
 
zene
Bohemian Betyars, Nemes „Kölyök” Gábor