Bor, mámor, Pécs, fűszer, grill
Bor, mámor, Pécs, fűszer, grill
Papp András / 2015-05-06 lokál
Szerdától vasárnapig a bor, a zene és a gasztronómia lesz a főszereplő a Széchenyi téren a Bor, Mámor, Pécs nevű rendezvényen, ami mindenki számára ingyenes.

Néhány napja már megy a sürgölődés a Széchenyi téren, ami jelzi, hogy itt bizony készül valami. Ez a valami pedig nem más, mint a 2014-ben útjára indított Bor, Mámor, Pécs nevű gasztronómiai, zenei fesztivál, ami magában foglalja a Fűszerünnepet és az Extrém Grill Bajnokságot is.

A rendezvényen 24 borászat képviselteti magát 8 borvidékről, azaz bizton állítható, hogy borból nem lesz hiány. No meg zenéből sem. A nyitónapon, május 6-án 20:30-kor a Pribojszky Mátyás Band lép fel, de a rendezvény öt napja alatt itt lesz még többek között a Bin-Jip, a Trio A és a Sárik Péter Trió is.

A Fűszerünnep keretében május 7-én 10 órakor fűszernövényeket ültetnek a Városháza elé a Sopianae Rézfúvós Együttes zenei kísérete mellett.

Az Extrém Grill Bajnokságot május 9-én 14 órától tartják, amire még várják olyan csapatok jelentkezését, akik valamilyen különös tárgyon/eszközön kívánják sütögetni pecsenyéjüket.

Lesz tehát itt zene, étel, bor. Több nem is nagyon kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát. 

ételital
Külvárosi gasztró: Gulyás Étterem 2.
 
lokál
Portré: Uhrik Dóra
 
súgó
Szárnyas Malac Nap