Bodó Marci Lindája
Bodó Marci Lindája
Papp András / 2015-11-09 lokál
Több mint harminc évvel a legendás Linda című kultikus tévésorozat bemutatója után október közepén megjelent a film zenéje. Ez azért óriási hír, mert eddig sehol nem volt fellelhető a mindenki által ismert főcímzene. Az egész ügy mozgatórugója egy pécsi dj, Bodó Marci volt. 

Több generáció nőtt fel az 1983-ban indult Linda című sorozaton. Gyakorlatilag elmondható, hogy nincs ember az országban, aki ne ismerné a filmet és ne ismerné a sorozat főcímzenéjét. Éppen ezért furcsa, hogy eddig sehol nem volt hozzáférhető a sorozat zenéje. Ez a különös helyzet egy pécsi dj-nek, Bodó Marcinak is feltűnt, ezért az ügy élére állt, aminek nemrég meg is lett az eredménye. 

A sztori 2007-ben kezdődött, amikor Marci az akkor aktív Mindig Más zenekar lemezfelvételére levitte a tévéből kazettára felvett főcímet azzal az ötlettel, hogy dolgozzák fel. Még aznap meglett egy egészen vállalható verzió, amit aztán két évre rá a sorozat zeneszerzőjének, Vukán Györgynek a kezébe tudott adni azzal a kéréssel, hogy megkaphassa a film főcímének eredeti hanganyagát, a hangszalagot, amin további két Linda zenei betét is hallható volt. Innentől aztán, ha nem is villámgyorsan, de felgyorsultak az események. Marci több dj-kollégájának elküldte a megszerzett kincset, hogy mindenki készítsen a saját stílusának megfelelő remixet az eredeti zenére. A munkák elkészültek és a Budabeats Records jóvoltából október közepén bakeliten és digitális formátumban is megjelent a Linda Remixed című album. Az eredeti Vukán György főtéma mellett, a fentebb említett hangszalagról előkerült két másik főcím-variáció is hallható a lemezen. Ebből a három műből készített remixeket Marcel, Suhov, DJ Bootsie, a Kettő Kettő Tánczenekar és természetesen az ötletgazda Dj Bodoo is, az ugyancsak pécsi-minszki őstehetséggel, Stasszal, és a már Európa-szerte ismert, ugyancsak pécsi Sirmo is hozzátette a magáét.
Igazi, hiánypótló zenei csemege született tehát, ami már önmagában nagyszerű hír, ám az, hogy mindez egy pécsi dj ötletéből és kitartásából valósulhatott meg, tovább növeli büszkeség-faktorunkat.

lokál
Pécs-Somogyi Általános Iskola
 
súgó
Magyarok Kenyere Ünnep
 
zene
A Dokitól a Nevkóig