Azok vagyunk akik
Azok vagyunk akik
/ 2018-09-19 lokál
Talán nem véletlen, hogy az okleveles építőmérnök Rabb Péter két fia is – Donát és Dániel – valamelyest az édesapa nyomdokaiban járnak, és a több mint két évtizede működő vállalkozásban, a Bartal és Rabb Kft.-ben is érdekeltek.

Szorosabb, napi munkakapcsolatban Péter és Dániel dolgozik, míg Donát távmunkában segít be a pécsi építészeti irodának, miközben Budapesten saját cégének társügyvezetőjeként tevékenykedik.

Amikor Pétert arról kérdezzük, hogy miért is lehet példakép, a válasz sommásan érkezik: „Biztos sokat kell dolgozni, és az se baj, ha sikeres az ember" – összegzi. „Az építőipar mindig érzékeny volt a konjunktúrára. Ezért is fontos megtalálni a piaci réseket, és rugalmasnak kell maradni. Ma már sokszor azért keresnek minket, mert azok vagyunk akik" – teszi hozzá Péter.

„Esetünkben egy 22 éve működő kisvállalkozásról van szó. Azt biztosan megtanultam édesapámtól, hogy ehhez átlátható gazdasági tervezésre van szükség és meg kell becsülni a munkatársakat. Rajtuk múlik a cég jövője, így a tudások fejlesztését is támogatni kell" – vallja Dániel.

Ennek tükrében nem csoda, hogy a szerteágazó tevékenységeket igénylő munkák – az elmúlt években sokat foglalkoztak műemlékekkel, épületdiagnosztikával, szakértéssel – egy vállalkozáson belül elkészülhetnek.

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, kreatív iparral, humánerőforrás-fejlesztéssel, valamint a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu és a pecsgazdasaga.hu oldalakon találsz.)

(X)

 

lokál
Pécs Anno
 
lokál
Made in Pécs-díj 2014 - A győztesek
 
film
A víz érintése