A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Kultúra Junior
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Kultúra Junior
szerk / 2023-12-12 lokál
Íme a Kultúra Junior kategória jelöltjei.

Az olvasás menő

A Játszó-Tér Egyesület hatalmasat gurított ebben az évben Az olvasás menő projektjével! Ez egy olyan irodalmi kalandjáték, amely az olvasást népszerűsíti játékos formában pécsi általános iskolások bevonásával, egy nyolchetes program keretében. A játék célja, hogy az olvasás tényleg menő legyen a fiatalok körében és megismerjék a kortárs magyar ifjúsági irodalmat. Műhelymunkákkal, szabadulószobával, városi nyomozással színesített kalandozásuk rendkívül népszerű és hasznos volt. Csodálatos munka, nagyon szépen köszönjük!

Három lépcső tanulóklub

Bosák Levente a Pécsi Művészeti Gimnázium intézményvezető helyettese volt, de a státusztörvény miatt elhagyta a sulit. Magántanárként kezdte újra, de több civil, az oktatás ügyéért kiálló kezdeményezés motorja is. A három lépcső tanulóklub az ő találmánya, ami a szellemi produktivitás, a lelki egyensúly és a fizikai állóképesség triumvirátusából áll. Fókuszában az egyéni és szakszerű tanulás-segítés, a szabadidő növelés és a szorongás csökkentés, valamint a rendszeres testmozgás áll. Valahogy így képzeljük el a haladó, 21. századi oktatást. 

A4 repülőnap

A Papír Panír zseniális csapata mindig kitalál valami extrát, ami felejthetetlen élményt nyújt minden résztvevőnek. Most az volt soron, hogy június 3-án a Niké szobor alatti parkban A4-es papírból hajtogatott papírrepülő versenyt szerveztek, nem mellékesen pedig elképesztő profizmussal vezényleték le. A vidám esemény kicsiknek és nagyoknak egyaránt csoda volt, nagyon szépen köszönjük az élményt, és nagyon szépen köszönjük az újabb és újabb egyedülálló programokat!

(A közönségszavazás december 15-én indul. Szavazzatok sokan, döntsetek egy fontos díj sorsáról, nagyon számítunk rátok, fontos a véleményetek!)

zene
„Ilyen atmoszférája nincs egyik fesztiválnak sem!”
 
lokál
A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja
 
lokál
Háztáji ízekkel és meglepetéssel készül a Farm To Table