A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év civil kezdeményezése
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év civil kezdeményezése
szerk / 2015-12-15 lokál
Ismét eljött a várva várt pillanat! Mint minden évben, úgy idén is díjazzuk a legjobbakat! Az elmúlt évekhez hasonlóan most is három jelöltet indítunk harcba kategóriánként a Made in Pécs-díjért, mert hiszünk abban, hogy ezzel a módszerrel több jó dologra tudjuk felhívni a figyelmet. Minden jelöltnek gratulálunk, mindegyikük nagyszerűt alkotott!

Pio atya ételládái

Pio atya (Morvay Imre), a Betegápoló Irgalmasrend pécsi házfőnöke januárban ételládákat helyezett el a Munkácsy utcában, melyekbe adakozók ételt helyezhettek a rászorulók számára, a rászorulók pedig szabadon kivehették onnan azokat. A hatalmas érdeklődés miatt néhány hónap múlva már négy ételláda várta az adományokat, melyek azóta is – igaz, némi szabályozással kiegészülve – ellátják étellel, itallal azokat, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.    

A Made in Pécs ezúton fejezi ki köszönetét az atyának emberséges tettéért, részünkről pedig egy pillanatig nem volt kérdés, hogy a nemes gesztust Made in Pécs-díjra jelöljük.

Kóstolda

A Színes Gyöngyök Egyesület elnöke gondolt egy merészet, és kollégáival közösen megnyitották Pécs első cigány lakáséttermét, a Kóstoldát. Rövid időn belül kiderült, hogy a merész ötlet magvai értő talajra hullottak, hiszen a Kóstolda elképesztő népszerűségnek örvend, folyamatos teltházzal pörög, aminek mi nagyon örülünk. A fantasztikus ételeken kívül a lakásétterem megléte erősíti a roma közösségeket és elősegíti a romák és nem romák közötti párbeszédet. Ahogy szeptemberi számunkban írtuk: a közös punyadagasztás felér ezer rasszizmus elleni kampánnyal. És ez a legfontosabb! A tenni akarás nálunk jelölést ér.

Szabadkikötő

A Kulturális Labor Szociális Szövetkezet idén februárban nyitotta meg új közösségi terét, a Szabadkikötőt. A civil szervezetnek eddig is voltak nagy dobásai, de a Szabadkikötő megnyitása szerintünk az egyik legnagyobb húzásuk. A nagyszerű koncertek mellett folyamatosan helyt adnak civil kezdeményezéseknek és programoknak, aktívan alakítják a város kulturális életét olyan extra rendezvényekkel, mint például az I. Pécsi Piac Parádé, nem mellesleg pedig előfordul, hogy több kutya van a bent helyen, mint ember, úgyhogy részünkről nagy örömmel jelöljük őket ebben a kategóriában.

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 21-én indul!)

ételital
A város keksze
 
zene
Pozvakowski
 
súgó
Magyarok Kenyere Ünnep