Afrika Napok
Afrika Napok
Papp Viktorina / 2017-04-05 súgó
Valószínűleg nem létezik olyan utazó, aki csak néhány napot akarna eltölteni Afrikában. Magával ragadó és sokszínű kontinens tele kettősségekkel: megfér egymás mellett végtelen szívfacsaró történet és legalább ugyanennyi őszinte mosoly. Április 6-12. között repülőjegy nélkül kelhetünk rendhagyó útra, hiszen a tematikus kínálatnak köszönhetően zenei, kulturális és humanitárius programok és előadások között egyaránt csemegézhetünk.

A hét nyitóeseményeként, 6-án a nonprofit alapítványként működő Magyar Afrika Társaság karitatív munkájába tekinthetünk be, akik a segélyezés mellett fejlesztéssel egyaránt foglalkoznak, ráadásul a PTE-ÁOK Auláját színes kavalkáddá varázsolják. Tradicionális arcfestéssel, hajfonással, kvízzel várják a látogatókat standjuknál, de ugyanez a helyszín ad otthont különböző orvosi témájú ismeretterjesztő előadásoknak is. Aznap este 19 órától a legszínesebb ruhánkban érdemes érkezni az E78-ba, ahol ingyenes afrikai dob- és táncbemutatón tanulhatunk tradicionális szenegáli táncokat, illetve fejleszthetjük ritmusérzékünket egyedi törzsi hangszereken.

A szervezők két fotókiállítással is készülnek: az egyiken pécsi fotósok afrikai fotóiból láthatunk válogatást a Tudásközpont aulájában, míg a másik tárlat témája egy olyan elszigetelt maszai falu, ahol Klotz Miklós fotográfust a helybéliek bizalmukba fogadták. A Kemence Galéria meghitt terében válik igazán egyértelművé maga a kiállítás címe is: „KasserianInkera?”, vagyis „Hogy vannak a gyerekek?”

Több helyszínen Április 6-12.

(A cikkben megjelenő kép Stumpf Diána munkája.)

 

súgó
Mindscape Palace
 
zene
A Made in Pécs Fesztivál számokban
 
súgó
Hild Garden: Kassák X Kassák