Gasztrogájd
Gasztrogájd
szerk / 2015-08-03 ételital
Mostantól nem kell lejárnod a lábad vagy órákig böngészni a netet, ha igazán különleges fogásra vágysz Pécs valamelyik éttermében. Összeállításunkban pécsi vendéglátóhelyek tulajdonosait, séfjeit, szakácsait kérdeztük meg arról, hogy ők melyik ételüket/italukat ajánlják legszívesebben vendégeiknek.    

Marcz Évi – Jókai Cukrászda

Az Opera szeletünket ajánlom, ugyanis ez általában mindig van a kínálatunkban. Nagy francia klasszikus, étcsoki, kávé, mandula ízű, és azért ajánlom, mert ha megkóstolod, egy pillanatra úgy érzed magad, mint egy francia cukrászdában.

Morvai Zsanett – Bohemia Sörkonyha

A Bohemia burgerünket ajánlanám. Az aktuális gasztro-trendeknek megfelelően készítjük kézműves stílusban, házi szószokkal, helyben sütött bagellel, friss alapanyagokból. Nagy népszerűségnek örvend, főleg a fiatalok körében. 

Teleky Zoltán – Zsolnay Étterem

Zsolnay „SpritzLi”  - Ez az italkülönlegesség minden ízében a nyarat idéző frissességgel és színességgel bír. A klasszikus fröccs és limonádé harmonikus tánca jéghidegen szervírozva.

Sörkülönlegességek Mecseknádasdról, Karl Ákos Mikro-Sörfőzdéjéből - Szezonálisan megújuló sörkínálatunk van, melyben helyet kapott „A Ház ajánlata” névre keresztelt havonta változó, egyedi tervezésű sör is. Tradicionális csatos palackba zárva, adalékanyagok nélkül, kifogástalan minőségben.

Házi joghurtos mandulaleves friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, házi zellerfagylalttal -

Üdítően friss nyári leves, mely kizárólag helyi alapanyagokra épül. Orfűi kistermelőtől érkezik a házi joghurt, ami a levesünk fő alkotóeleme. Ezt szezonális zöldségek-gyümölcsök, házi készítésű zellerfagylalt, saját sütésű kenyér, illetve tradicionális „Verjus” teszi különlegessé. 

Zachár Zsolt – Elefántos Étterem

Házi metélt tészta tengeri finomságokkal, csípős paradicsommártással - Friss tengeri finomságok (kagyló, rák, tintahal) könnyed, pikáns paradicsommártásban, házi metélt tésztával. Az étel az olasz tengerpartok hagyományos ízvilágát nyújtja, különleges ízharmóniája hosszú évtizedek tapasztalatán alapszik.

Hússal töltött házi kalaptészta lilahagymás libamájjal - Olasz sonkával, mortadellával és csirkehússal töltött házi készítésű kalaptészta sült lilahagymás libamájjal körítve. Eredeti recept alapján készítve a tradicionális olasz konyhát eleveníti fel.

Ételeinkhez eredeti olasz borokat és grappákat ajánlunk, melyek ízvilágban tökéletesen harmonizálnak fogásainkkal.

Deák Lajos – Jókai Bisztró

Amurfilé, zellerpüré, bébispenót - Az amurt azért ajánlom, mert édesapámmal való horgászélményeimet idéz fel. A spenótról a nagymamámnál elköltött ebédek jutnak eszembe. A zellerpüré pedig egész egyszerűen a kedvencem.

Dudás P. Krisztián – Susogó Borvendéglő

Helyben készített bárányhurka – Az ételben kitűnő az ízek és az állagok harmóniája, játéka. Az általam savanyított zöldségekkel tálalva kiváló nyári gasztroélményt nyújt.

Bolla Patrícia – Lezser

Fish&Chips - A legnépszerűbb fogásaink közé tartozik a Fish&Chips, amit sült burgonyával és házi készítésű aioli szósszal tálalunk igazi streeat food-os papírcsomagolásban. Alapja a szálkamentes friss tőkehalfilé, ami nálunk mindig garantált, hiszen a hal csak frissen jó.

Mester Zoltán – Egylet/Balkán Bisztró

A limonádéinkon (Egyszerű, Nagyszerű és Remek) túl a magyar kézműves söröket ajánlom, hiszen 12 különböző sör van 12 csapon, amiből kettőn a vendégek csapolhatnak maguknak. Ételek közül pedig ez a nyerő: Csevap, ahogy Milán szerette – az elnevezés tisztelgés az egykori Milán Falatozó előtt. A faszénparázs felett készülő csevapokat a vendéglő stílusában tálaljuk: savanyú káposztával, csókálló hagymával, ajvárral és házi lepénnyel.

 

lokál
Kedvenceink kedvencei 5. - Dr. Medvegy Gabriella
 
súgó
Gótikus hologramok
 
súgó
Húsvét a Zsolnay Negyedben