Szemrevaló – új filmek Ausztriából, Németországból és Svájcból
Szemrevaló – új filmek Ausztriából, Németországból és Svájcból
/ 2016-10-04 film
Október 4. és 8. között ismét lehetőségünk nyílik Németország, Ausztria és Svájc friss filmtermésének megismerésére.

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség támogatásával, illetve a Lenau Ház és az Apolló mozi szervezésében az idén 6 vadonatúj filmet láthatunk Pécsett. A belépő egy filmre 500 Ft, a hat filmre érvényes bérlet 1200 forintért kapható. A bérlet és a jegyek az Apolló mozi pénztárában kaphatók.

Október 4. kedd, 20:00

Az állam Fritz Bauer ellen (képünkön)

Németország, 1957. A hesseni főügyész, a szociáldemokrata, zsidó származású Fritz Bauer döntő információkat kap Adolf Eichmann tartózkodási helyéről, és megpróbál szövetségi szinten pert indítani ellene. Munkahelyén teljesen magára marad, kollégái semmiben nem támogatják. 

Október 5. szerda, 20:00

Csodaország

Egy hűvös őszi napon rejtélyes és ijesztő felhő képződik Svájc felett. A szakértők csak azt tudják megállapítani, hogy állandóan nő, és bármikor kitörhet a vihar. Tíz fiatal rendező más-más környezetből származó, eltérő mentalitású embereket mutat be, s egy nagy, közös történetet sző a személyes szálakból. Abszurd látomásuk egyszerre hatásos katasztrófathriller és társadalmi analízis.

Október 6. csütörtök, 20:00

Mérges Buddha

Egy kis kelet-magyaroszági faluban, Sajókazán alapította meg Orsós János roma származású tanár a buddhista Dr. Ámbédkar gimnáziumot, hogy a hátrányos helyzetű roma fiatalok számára perspektívát nyújtson. A Mérges Buddha a romák társadalomból való kizárását dokumentálja, és azt a kísérletet, hogy hogyan lehetne változtatni ezen képzés és spiritualitás segítségével.

Október 7. péntek, 20:00

4 királyok

Karácsony van – a szeretet ünnepe, a harmónia és meghittség ideje. Ám otthon éppen az ünnepnapok előtt tetőznek a családi konfliktusok, így négy eltérő karakterű tizenéves a pszichiátrián tölti a szentestét.

Október 8. szombat, 18.00

Szállj, cserebogár!

Bécs, 1945: a második világháború vége és az orosz megszállás ideje a kilencéves Christine szemével. A család lakását bombatalálat éri, ezért a nagyszülőket hátrahagyva, nincstelenül beköltöznek egy elhagyott náci villába, ahová hamarosan orosz katonákat is beszállásolnak. 

Október 8. szombat, 20:00

Stefan Zweig – Búcsú Európától

Jelenetek a híres író, Stefan Zweig életének utolsó éveiből, aki hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerül, s hat évvel később öngyilkos lesz. Történet a régi otthon elveszítéséről és egy új otthon kereséséről.

Helyszín: Apolló mozi (Perczel Miklós utca 22.)

További információk:

www.apollo-pecs.hu

www.lenau.hu

súgó
Kocsis Zoltán
 
zene
Bella Sarris
 
zene
DAIDAI Bakelitrajongó négyesfogat