Püspökvári zenés esték
Püspökvári zenés esték
szerk / 2018-06-14 súgó
A Püspöki Palota kertjében idén is három nyári estén kínál igényes kikapcsolódási lehetőséget a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye. Mindhárom koncerten fiatal tehetségek izgalmas muzsikájával és kiváló borokkal várják a közönséget.

Júniusban a Württembergische Philharmonie Reutlingen-t, júliusban Kéméndi Tamás harmonikaművészt Ódor Botond operaénekes közreműködésével, valamint a sorozat zárásaként augusztusban a Pannonisches Jugendsinfonieorchester-t hallhatja a közönség a már megszokott illusztris környezetben.

A nyitókoncerten a klasszikus zene bölcsőjéből, Németországból érkezik a Württembergische Philharmonie Reutlingen. A zenekar megfordult már a világ számos klasszikus zenei színpadán és óriási hírnévnek örvendenek feltűnő zenei kínálatuk miatt. Az együttes sokoldalúságát az is bizonyítja, hogy a klasszikus zenei műfajok mellett letette már névjegyét a dzsesszben, a popban vagy éppen a világzenében is. A német filharmonikus zenekar több világhíres könnyűzenei előadóval is dolgozott már együtt: többek között James Morrison, Roby Lakatos és a The King’s Singers fellépéseit is emelte már jelenlétével. A pécsi koncerten Beethoven II. és VII. szimfóniája csendül fel.

Püspöki palota kertje (Dóm tér) Június 18. 19:00. Jegyár: 2900 Ft.

lokál
A segítő beszélgetés életet menthet!
 
zene
Magashegyi Underground
 
lokál
Mecseki felfedező: Bikfa-forrás