Helló, Borsuli!
Helló, Borsuli!
/ 2018-01-22 ételital
Zárás után is történnek izgalmas dolgok a Bortársaság pécsi boltjában: havonta egy-két este, amikor a bolt bezár, a Borsuli kinyit.

Budapesten indultunk 2015-ben, rá egy évre Pécsett is elkezdtünk közvetlen hangulatú, informatív tematikus kóstolókat tartani. Idén még több, haladó borkóstolóknak is izgalmas új témával készültünk.

A februári Helló, pinot noir! kóstoló fókuszában a vörös fajta lesz, aminek – kis túlzással – Burgundia és Champagne a világhírt köszönheti.

Márciusban lesz Így iszunk mi, a kóstolás alapjairól, áprilisban angolul is kóstolunk.

Chianti Classico, Super Tuscan, DOCG… Preeego?! Az Olaszország kóstolón megnézzük, mit jelentenek ezek az elnevezések, hogy nyaraláskor vagy egy étteremben könnyebb legyen választani.

Az egész világon népszerű sauvignon blanc eredetileg francia, de Új-Zéland is erről a fajtáról híres. A májusi Helló, sauvignon blanc! estén innen is, onnan is kóstolunk.

Júniusban olyan dél-amerikai, dél-afrikai, új-zélandi és ausztrál borokkal ismerkedünk, melyek néhány évtized alatt meghódították a világot.

A kóstolók házigazdája a borbolt vezetője, Sámson Gergő.

Az időpontok:

február 13. Helló, pinot noir!

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/szolofajtak_pinot_noir_pecs

 

március 13. Így iszunk mi

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Igy_iszunk_mi_Pecs_3

 

április 10. Tasting around Hungary Vol. 3 (angol nyelven)

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Tasting_around_Hungary_Pecs_3

 

április 17. Olaszország

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Olaszorszag_Prosecco-tol_Sziciliaig_Pecs_2

 

május 15. Helló, sauvignon blanc!

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/szolofajtak_sauvignon_blanc_Pecs

 

június 12. Újvilág

https://www.bortarsasag.hu/hu/borsuli/esemeny/Ujvilag_Chiletol_Uj-Zelandig_-_Pecs_2

 

(X)

zene
ZAJZAJZAJ podcast #14 // Varga Balázs (Fekete Zaj)
 
lokál
Pécsi képregényalkotók 2: Biacsics Renáta
 
lokál
Bodó Marci Lindája