A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év eseménye
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év eseménye
szerk / 2023-12-12 lokál
Íme Az év eseménye kategória jelöltjei.

Ez neked irodalom?

Azok, akik olvasásra buzdítják manapság az embereket, az egyik legnemesebb feladatot vállalják magukra. A Rónoki Bertalan által szervezett Ez neked irodalom? című zenés felolvasóest ezt a célt szolgálja, méghozzá a legmagasabb szinten. Mert itt nem arról van szó, hogy sztárírók lejönnek vidékre unottan felolvasni, hanem arról, hogy fiatal, kortárs írók, költők (plusz zenészek) érkeznek vidáman, nyitottan a rendezvényre, hogy hallják és megismerjék őket. Ezt pedig egyszemélyben az eseménysorozat szervezője intézi, akinek munkáját a város, sőt, az egész ország nevében köszönjük! 

International Seasons

A PTE Nemzetközi Igazgatósága által szervezett, egész éven át tartó intrekulturális rendezvénysorozat egész egyszerűen lenyűgöző. Az eseménysorozat nagysága abban rejlik, hogy ténylegesen egész évben, azaz januártól decemberig tart, megállás nélkül, fáradhatatlanul. Ennek megszervezése, levezénylése pedig minimum kalapemelést érdemel! Programjaik szerteágazók, csak az nem talál magának elfoglaltságot a rengetegben, aki nem akar: nagyszerű kiállítások, érdekfeszítő beszélgetések, izgalmas előadások, élvezetes koncertek (legyen szó Széchenyi téri nagykoncertről vagy kisebb klubkoncertről), felszabadult, vidám partik – azaz mindenféle program, amit érdemes sokszor átélni. Gratulálunk!

Oberon Társulat: Jó szerencsét!

Az Oberon Társulat egy pécsi színházi közösség, akik sorra készítik a jobbnál-jobb előadásaikat. Ezek a kis színházi csoportok tartják életben a magyar színjátszást, függetlenségük, tehetségük, tenni akarásuk magasan a hivatalos, politikai-pénzügyi függésben vergődő színházak fölé emeli őket. A szeptemberben bemutatott Jó szerencsét! című előadásuk sok tekintetben az egyik legfontosabb esemény volt a városban. A darab írója, rendezője, Ákli Krisztián a pécsi bányászattal kapcsolatos szellemi, ipari, kulturális- és épített örökségéhez nyúlt tisztelettel és alázattal. A darab premierje autentikus helyszínen, Vasason, a Petőfi-akna terültén, az S utcában volt. Köszönjük az emlékezést! 

(A közönségszavazás december 15-én indul. Szavazzatok sokan, döntsetek egy fontos díj sorsáról, nagyon számítunk rátok, fontos a véleményetek!)

súgó
Zsolnay Piknik
 
súgó
Frankofón Hetek
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #20 // Rozs Tamás (Szélkiáltó)