Virtuóz mesterek ünnepi hangversenye a Pécsi Bazilikában
Virtuóz mesterek ünnepi hangversenye a Pécsi Bazilikában
szerk / 2016-12-21 súgó
Orgona és hegedű éteri muzsikája csendül fel a Pécsi Bazilikában december 28-án este a Filharmónia Magyarország népszerű sorozata, az Angster-bérlet keretében. Az egyházzenész, orgonaművész Kovács Szilárd és az ukrán-osztrák hegedűművész Tymur Melnyk Bach, Guilmant és Vitali mestermunkáit hozza el a pécsi közönségnek.

A híres orgonaépítő mesterről elnevezett Angster-bérlet december 28-i, este fél nyolckor kezdődő hangversenyén a Bazilika zeneigazgató-orgonaművésze, Kovács Szilárd szólaltatja meg a négy manuálos varázshangszert, s az az ukrán születésű, de Ausztriában élő Tymur Melnyk (képünkön) játszik hegedőszólót, aki Japán, Oroszország és Kanada színpadain egyaránt otthonosan mozog. A pécsi koncerten felcsendül Kovács Szilárd 2013-ban eredetileg Szamosi Szabolcs orgonaművész és a Pécsi Bazilika Mozart Kórusának írt, orgonára és hegedű szólóra átdolgozott Gebet című műve, valamint három csodálatos Ave Maria, melyek Arcadelt, Liszt és Schubert éteri szerzeményei. További meglepetés is várja a koncertlátogatókat: Tymur Melnyk egy olyan, 1770-ben, Nápolyban készült VincenzoVentapane hegedűn játszik, melyet az Osztrák Nemzeti Bank kölcsönzött számára.

Jegyek 2100, 2500 és 2800 forintos áron kaphatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/310-539), a www.jegymester.hu oldalon, illetve a koncert előtt a helyszínen.

Érdemes a 2017-es naptárba feljegyezni, hogy a következő évad olyan különlegességeket tartogat, mint a lipcsei Tamás Templom és az oxfordi New College Kórus hangversenye!

Bazilika (Dóm tér) December 28. 19:30. Jegyár: 2100-2800 Ft.

zene
„Mindig énekelni és írni fogok” – boebeck
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #21 // Alaszka
 
súgó
Farsangoló HANG-oskodás