Partik a csillagos ég alatt
Partik a csillagos ég alatt
szerk / 2018-07-13 zene
Nyáron nincs is annál jobb, mint szabad ég alatt szórakozni. Szerencsére júliusban két olyan rendezvény is lesz, ahol a csillagos ég nyújtja a legszebb dekorációt. A Tettye és az AmperKert várja a partizni vágyókat.

A nyár nem arról híres a városban, hogy egymást érik a zenés rendezvények. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy júliusi számunkba mindössze három zenei eseményt sikerült összevadásznunk, melyek közül kettő szabadtéri parti. És mivel rajongunk ezért a műfajért, úgy döntöttünk, nagyobb terjedelemben foglalkozunk velük, hátha mások is rákapnak az ízére. Már most mondjuk, megéri kipróbálni, mert aki egyszer részt vesz egy ilyenen, nehezen tudja elengedni az élményt.

Tettye Open Air

A Tettye Open Air helyszínének lokalizálása az egyik legnehezebb feladat a partival kapcsolatban. Nagyjából így tudsz odatalálni: a 33-as buszfordulótól elindulsz a Bagolyvár felé vezető úton, onnan pedig követed az embereket, akik láthatóan oda tartanak. Amikor pedig odaérsz, válts relax módra és élvezd a zenét, a társaságot, a környezetet, a vizuált és mindent, ami kerekké teszi a Tettye Open Airt.

Idén is a DAIDAI csapata veszi kezébe a zenei irányítást. Jaffa Surfa, Journey Blage, Peter Hyde, Komfort, Ned Manish tolja a legjobb ütemeket, tánc közben élvezheted a káprázatos fényfestést, majd amikor hazaindulsz, a Havihegyről gyönyörködhetsz az ébredő városban. 

Tettye Katlan, július 14. 20:00. Jegyár: éjfélig 1000 Ft, éjfél után: 1500 Ft

AmperKert

Mi kell egy tökéletes nyári estéhez? Kezdésnek egy klassz film, frissen sült hekk és barbecue, jéghideg itókák, csillagok a fejünk fölé és persze a nyár legmenőbb szabadtéri bulija, ahol egy csapat belga, budapesti és pécsi DJ adagolja a hangulatot reggelig. 

Július 21-én újra AmperKert a Czinderi utcában! Lent a klubban és fent a placcon is dübörög majd a boldogság reggelig – két színpad, 14 fellépő, jobbnál jobb zenék – ez lesz a pécsi nyár legmenőbb tutisága! Este 8-kor a kertben közös szabadtéri filmezéssel indul majd a banzáj, A cápa című űberklasszik műremeket lehet megnézni, hisz mi illik jobban a nyárhoz, mint egy kis strandos-sikongatós-borzongatós közösségi élmény? A mozi mellett stílszerű finomságokból is lehet választani – frissel sül majd a hekk és az isteni BBQ, amit a szokásos nyári italokon túl akár vodka hókristállyal is le lehet öblíteni.

A lényeg persze a zene. A cápa végeztével rögvest elkezdenek hullámozni a négynegyedek és lüktetni a nyári beatek. Pezsgő szabadtéri parti nem lehet igényes live act nélkül, így Belgiumból érkezik WLC, hogy adja a house alapokat, amire az elragadó Mona Lee fog énekelni. Egyenesen a Tomorrowland-ről jönnek Pécsre, de egyébként jártak már a Szigeten, a Balaton Soundon, a Lärmben és a Corvin Clubban is, a We Play House Recordingsnál pedig épp most jelent meg a lemezük. A belga különítményt erősíti a Kimman duója is, akik olyan szupersztárokkal álltak már egy színpadon, mint Seth Troxler, Hernan Cattaneo vagy Dubfire. Deep house-techno tengelyen mozgó szettjükkel egészen biztosan pirkadatig pörgetnek majd mindenkit!

Amperes hagyomány, hogy minden buliba érkezik a fővárosból is vendég, ezúttal a CityMatiné és az Aether rezidense, Sobek tornáztatja meg a klub Funktion One hangrendszerét. Az est házigazdája pedig a BETWIXT elektronikus zenei alkotóműhely lesz. BØC, Trueflashh, illben, bomber, ivancza, Keleman, Slamjeez, BandiT, Nash K és BRSK is megfordul a lejátszók mögött, felvonultatva mindent – a technotól a futurebeats-ig –, ami izgalmas és előremutató.

Amper Klub és kertje (Czinderi utca 6.) Július 21. 20:00. Jegyár: éjfél előtt: 600 Ft, éjfél után: 1000 Ft.

 

lokál
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Made in Pécs Nívódíj
 
lokál
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év legeredetibb ötlete
 
lokál
Semse World