Világszínvonalú bőröndalkatrészek Pécsről
Világszínvonalú bőröndalkatrészek Pécsről
promo / 2019-07-10 lokál
A népszerű, minőségi Samsonite bőröndök futóműveit és egyéb bőröndalkatrészeket egy pécsi családi vállalkozás, a műanyag fröccsöntéssel foglalkozó Termoplast Kkt. telephelyén gyártják.

A ma 80 főt foglalkoztató magyar tulajdonú cég elődje 1983-ban kezdte meg a működését. A műanyag fröccsöntést és az alkatrészek összeszerelését a folyamatosan megújuló technikai, technológiai és minőségi fejlesztések eredményeként ma már európai színvonalon végzi, de tevékenységét nem veszélyes műanyaghulladék újrahasznosításával és kereskedelmével is kiegészítette.

 A Termoplast több mint 5200 m²-es pécsi telephelyén a pályázati lehetőségeknek köszönhetően a legkorszerűbb gépekkel, berendezésekkel végzik a termelést. A cég a fejlesztések új korszakát éli, az ipar4.0 ideológiáját követve elkezdődött a gépek robotokkal való felszerelése. Ez a 21. századi elvárásoknak megfelelő technológia már a közeljövőbenkialakítandó, új, tízezer m²-es telephelyen fog működni. Az eredményes működéshez azonban nem elég a technika fejlettsége, szükség van a termékek minőségi megfelelőségére, a stabil alap- és segédanyag-beszállítókra, a minőség-, környezet- és vállalatirányítási rendszerek működtetésére is.

Azt, hogy a Termoplast kiválóan végzi a dolgát, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2017-ben elnyerték a legdinamikusabban fejlődő kisvállalkozásnak adható Pegazus Díjat. Az 1 milliárd árbevételt meghaladó cégek között a nyugat-magyarországi régióból első helyezéssel díjazták a pécsi vállalkozást.

(X)

film
Háromezer számozott darab
 
ételital
A terített asztal öröme
 
lokál
Séta a Mecsekért