Honeybeast X Ráskó Eszter: Mindenkiderül
Honeybeast X Ráskó Eszter: Mindenkiderül
promo / 2022-11-15 súgó
December 5-én 19 órakor egy egészen különleges produkció lesz a Kodály Központban. A slágerek tömegét jegyző Honeybeast-tel a Dumaszínház egyik legsikeresebb és legnépszerűbb művésze, Ráskó Eszter lép fel. A zene és a stand-up felszabadítóan üde koktélját kínálja tehát a műsor, melyről a két főszereplővel, Tarján Zsófi énekesnővel és Ráskó Eszterrel beszélgettünk. 

A Honeybeast ötvözte már a popzenét a komolyzenével (Symphoney) és a kortárs tánccal (Legyen tánc!), most pedig Ráskó Eszter közreműködésével a dumaszínházat elegyítitek a könnyűzenével. Miért tartjátok fontosnak, hogy társművészeteket is bevonjatok a produkcióitokba?

Tarján Zsófi: Nagyon szeretünk kilépni a komfortzónánkból és belekóstolni több műfaj és közlési forma világába. Mindig keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel tágítani tudjuk a palettánkat és azonosulni tudunk velük. 

Miért pont Ráskó Eszterre esett a választásotok?

Tarján Zsófi: Régóta követjük Eszter munkásságát és nagyon szeretjük az őszinte humorát és személyiségét. A turnék során már többször volt alkalmunk találkozni vele és megvolt a köztünk a kémia. 

Amikor a Honeybeast megkeresett a közös műsor ötletével, mi volt az első reakciód? Hogyan tudtad elképzelni magad egy koncert közreműködőjeként stand-uposként?  

Ráskó Eszter: Részemről ez egy abszolút puccskísérlet, nem titkolt szándékom ugyanis, hogy a végén megszerezzem magamnak a zenekart, hogy végre megzenésíthessem az olyan méltán ismeretlen dalaimat, mint a „Jön a maci, húzd be a nyakad!". Nagyon örültem amúgy a felkérésének, mert mindig irigykedtem a zenészekre, amiért csapatban járhatják az országot a jól megkomponált slágereikkel. A stand-up ehhez képest egy magányos és kicsit random műfaj, sosem lehet előre borítékolni az előadás kimenetelét. Biztos ami biztos, már elkezdtem begyakorolni a dalokat, hogy ha Zsófit „véletlenül” egy benzinkúton felejtenénk, ne jöjjünk zavarba.

Mi jelentette neked a legnagyobb kihívást ebben a közös produkcióban?

Ráskó Eszter: A megújulás sosem egyszerű, de itt most talán a megfelelő arányok eltalálásában lakik az ördög.

A Mindenkiderül előadásban mire számíthatnak a nézők? Inkább Honeybeast koncert lesz ez stand-up betétekkel vagy elsősorban stand-up műsor Honeybeast slágerekkel?   

Tarján Zsófi: Egyensúlyra törekszünk minden téren és a lehető legnagyobb kibontakozási lehetőséget fogjuk biztosítani a humornak és a zenének egyaránt. Az a célunk, hogy a nézők jókedvvel töltődhessenek fel a műsor alatt, mert erre mostanság mindenkinek nagy szüksége van. A többiről meg úgyis Mindenkiderül.

Eszter, végezetül engedj meg egy sokakat érdeklő kérdést: énekesi tehetségedet is bemutatod az előadásban? 

Ráskó Eszter: A jegyfogyás zavartalanságát és a környékbeli kutyák nyugalmát biztosítva, én nem fogok énekelni a színpadon.

(Jegyvásárlás ITT.)

(X)

lokál
Fiatal pécsi mesterek 5. – Paller G. Péter, hangszerész
 
lokál
A bakelitek térdre kényszerítenek – A Record Store Day-sztori
 
súgó
Garzonpánik