Rocketman
Rocketman
Major Zoltán / 2019-06-06 film
Nem kellett sokat várni, hogy Freddie Mercury után egy újabb nagyon extravagáns popzenei ikon életét és karrierjét ismerhessük meg, méghozzá egy élő legendáét, Elton John-ét.

A film azonban nem a Bohém rapszódia sikerének farvizén úszik be, előtörténete sokkal régebbre megy vissza: majdnem két évtizede maga a zenész-énekes kereste meg az egyik hollywoodi stúdiót egy róla szóló életrajzi film igényével. Sok stúdió- és színészváltás (Justin Timberlake, Tom Hardy) után végül a Kingsman-sorozat főszereplője, Taron Egerton kapta a főszerepet, a rendezést pedig a Bohém rapszódiát befejező Dexter Fletcherre bízták. A cím Elton John egy 1972-es slágerére utal, és a film a fiatal énekes útkeresésének és világsztárrá válásának időszakát dolgozza fel vállaltan nem életrajzi filmes stílusban, inkább musical-fantázia formájában. Azonban a Rocketman nem hallgatja el a depressziót, a szexuális és a drogos élményeket sem.

Angol-amerikai életrajzi dráma-fantasy, 121 perc, 2019, (16) Rendező: Dexter Fletcher. Főszereplők: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard. Cinema City, Uránia mozi: június 6-tól.

lokál
Portré: Pinczehelyi Sándor
 
súgó
Vince patak Regatta
 
zene
Szabadkikötő születésnap