Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang
Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang
Papp András / 2021-07-15 zene
A Made in Pécs Fesztivál történetét feldolgozó írásunkban szépen nyomon követhető eseményünk fejlődése. Ebben az évben újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen az eddigi 6 helyszín helyett most már 7 klubban lehet fesztiválozni. A rokkerek, punkok új otthona, a Sárkány Barlang csatlakozott hozzánk.

Kulisszatitokkal kezdünk: a Made in Pécs Fesztiválra rengeteg metál, punk, rock banda jelentkezik. Így volt ez idén is, ezért nem volt kérdés, hogy a Ti-ti-tá mellett egy olyan új helyszínt kell keresnünk, ahol ezek a zenekarok jól mutatnak, otthon érzik magukat és nem okoz problémát sem a helynek, sem a környéken lakóknak az egész napos metálkodás. Keresgéléseink során az egyik éjszaka a Sárkány Barlangban (Klimó György utca 18.) ért minket, és már akkor éreztük, hogy megleltük a plusz új helyszínünket. Alaposabb monitorozás céljából többször is meglátogattuk a szórakozóhelyet, ami azt eredményezte, hogy véglegessé vált az új helyszínről szóló döntésünk, sőt, annyira megszerettük a Sárkányt, hogy rögtön Made in Pécs-díjat is adtunk neki Az év új vendéglátóhelye kategóriában. Decemberi számunkban ezekkel a szavakkal méltattuk a műintézményt: „Szentül hiszünk az organikusan kialakult közösségek és szubkultúrák erejében. Legszívesebben receptre írnánk fel mindenkinek, hogy tömörüljön, kamarázzon, szervezkedjen, alakítson vonósnégyest, néptáncklubot, gót metál zenekart, Bibó István Szakkollégiumot. A pécsi rock/metál közösség az utóbbi években egyre inkább a Munkácsy utca elején lévő Sárkány Barlang köré gravitált, szerkesztőségünk személyi állománya is rendszeresen érzékenyítette ott magát gyors unikumszalonokkal rockilag, metálilag. A Barlangot a vírus-cunami első hulláma a Klimó György utcába lévő másik, nagyobb pincébe sodorta, ahová már koncertek is beférnek. Barlangászok! Hálásak vagyunk a munkátokért és szomjasan várjuk az újranyitást!” 

Szóval, a Ti-ti-tá mellett most már a Sárkány Barlang is csúcsra lesz járatva metál-ügyileg a Made in Pécs Fesztiválon, reggel 10-től éjszakába nyúlóan dübörögni fog itt is a rock, a műfaj rajongóinak lesz miből válogatni ezen a szép szombati napon. Aki pedig nem kifejezetten rockzene hívő, az is nyugodtan látogassa meg a Barlangot, hiszen egy nagyon őszinte, sallangmentes helyről van szó. Semmi csittcsatt, semmi csillogás, csupán egy egyszerű rock klub. Az ilyeneket pedig mi nagyon csípjük!

 

zene
Nunki Bay Starship
 
lokál
Lejtőn felfelé
 
ételital
Teszteltük: Kioszk