Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang
Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang
Papp András / 2021-07-15 zene
A Made in Pécs Fesztivál történetét feldolgozó írásunkban szépen nyomon követhető eseményünk fejlődése. Ebben az évben újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen az eddigi 6 helyszín helyett most már 7 klubban lehet fesztiválozni. A rokkerek, punkok új otthona, a Sárkány Barlang csatlakozott hozzánk.

Kulisszatitokkal kezdünk: a Made in Pécs Fesztiválra rengeteg metál, punk, rock banda jelentkezik. Így volt ez idén is, ezért nem volt kérdés, hogy a Ti-ti-tá mellett egy olyan új helyszínt kell keresnünk, ahol ezek a zenekarok jól mutatnak, otthon érzik magukat és nem okoz problémát sem a helynek, sem a környéken lakóknak az egész napos metálkodás. Keresgéléseink során az egyik éjszaka a Sárkány Barlangban (Klimó György utca 18.) ért minket, és már akkor éreztük, hogy megleltük a plusz új helyszínünket. Alaposabb monitorozás céljából többször is meglátogattuk a szórakozóhelyet, ami azt eredményezte, hogy véglegessé vált az új helyszínről szóló döntésünk, sőt, annyira megszerettük a Sárkányt, hogy rögtön Made in Pécs-díjat is adtunk neki Az év új vendéglátóhelye kategóriában. Decemberi számunkban ezekkel a szavakkal méltattuk a műintézményt: „Szentül hiszünk az organikusan kialakult közösségek és szubkultúrák erejében. Legszívesebben receptre írnánk fel mindenkinek, hogy tömörüljön, kamarázzon, szervezkedjen, alakítson vonósnégyest, néptáncklubot, gót metál zenekart, Bibó István Szakkollégiumot. A pécsi rock/metál közösség az utóbbi években egyre inkább a Munkácsy utca elején lévő Sárkány Barlang köré gravitált, szerkesztőségünk személyi állománya is rendszeresen érzékenyítette ott magát gyors unikumszalonokkal rockilag, metálilag. A Barlangot a vírus-cunami első hulláma a Klimó György utcába lévő másik, nagyobb pincébe sodorta, ahová már koncertek is beférnek. Barlangászok! Hálásak vagyunk a munkátokért és szomjasan várjuk az újranyitást!” 

Szóval, a Ti-ti-tá mellett most már a Sárkány Barlang is csúcsra lesz járatva metál-ügyileg a Made in Pécs Fesztiválon, reggel 10-től éjszakába nyúlóan dübörögni fog itt is a rock, a műfaj rajongóinak lesz miből válogatni ezen a szép szombati napon. Aki pedig nem kifejezetten rockzene hívő, az is nyugodtan látogassa meg a Barlangot, hiszen egy nagyon őszinte, sallangmentes helyről van szó. Semmi csittcsatt, semmi csillogás, csupán egy egyszerű rock klub. Az ilyeneket pedig mi nagyon csípjük!

 

zene
Space Inhalerz utoljára
 
film
A bálna
 
lokál
Made in Pécs-díj: Kultúra Junior