Édes órák
Édes órák
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-04-19 ételital
A cukrászat, a csokoládé vagy más édességek készítése még ha nagy körültekintést és precizitást is igényel, mégis tud szórakoztató lenni. Persze nem hangzik rosszul az a mondat sem, hogy „Gyerekek, kész a főzelék!”, de képzeljük csak el a hatást akkor, amikor azt kiáltjuk ki a konyhából a többieknek, hogy „Kész a torta!” – na, ugye! Hogy minél többször kiálthassuk ezt sokak megelégedésére, pécsi édességkészítő workshopok után eredtünk.  

Ha eddig azért vágtunk bele nehezebben az édes kalandokba, mert valahogy sose állt össze, nem jött fel, letapadt vagy szétesett, akkor az a jó hírünk van, hogy már Pécsett is többféle suliból-workshopból választhatunk e témakörben. Nemcsak az alapanyagok és az elkészített „művek” tekintetében, hanem képzettségi fok és tudásszint szerint is találhatunk a hobbicukrászoknak vagy akár a gasztronómiai vállalkozást fontolgatóknak is érdekességeket. Ezúttal három műhelyt térképeztünk fel: a bonbontól a francia tarte-ig, a sajttortától a mousse design tortákig vagy a macarontól az Eclair fánkig terjedő gazdag kínálatból választhatunk.

A Yokkában roppant széles a lehetőségek tárháza: online oktatás, személyes egyszeri- vagy többalkalmas tanfolyamok nem csak tudásszint, hanem korosztály vagy jelleg szerint is. Azaz éppúgy jöhetünk ide céges csapatépítőre, gyerekeknek szóló sütisuliba, de a cukrász vállalkozást fontolgatóknak szánt mentorprogramba is bekapcsolódhatunk. Szabó Réka Kata tulajdonos jó évtizede ugyanis ezeket mind maga is megtapasztalta: indított már cukrászvállalkozást, készített már a legkülönfélébb alkalmakra süteményeket, indult versenyeken is. És ahogy már lapunknak többször is elmondta: rossz alapanyagból sose lesz jó süti. A Yokkában a legjobb értelemben vett „nagyüzem” van a kurzusok tekintetében, de akár ajándékba is adhatunk egy-egy utalványt a cukrászat iránt érdeklődő ismerőseinknek.

Az idei év második felében már két éves lesz a Ferencesek utcájában található Mandulás Workshop és Desszert Műhely, ahol az alapító tulajdonos Bérces-Nagy Zsuzsanna szerint a tradíció és az innováció a két kulcsfogalom. A népszerű klasszikusok mellett készülnek itt újhullámos francia desszertek is, és mindezek a legjobb minőségű alapanyagokból, a legmodernebb technológiákkal. A franciás hangulatú desszertüzletben a cukrászat kulisszatitkai iránt érdeklődők először megkóstolhatják a különleges desszerteket, majd ezeket egy-egy workshop keretében megtanulhatják elkészíteni is. A Mandulásban az egy- és kétnapos kurzusokon főként cukrászdai minőségű torták, tortaszeletek, pohár- és tányérdesszertek elkészítésének mesterfogásait sajátíthatják el a jelentkezők. A desszertműhely honlapján minden fontos információ megtalálható, és egészen június végéig fel van töltve a workshop-naptár.

Aki járt már a Bálicsi úton a Heaven Chocolate csokiboltban, az egészen biztosan hallotta már a pályaváltó tulajdonost, Kántor Évát a csoki iránti szenvedélyéről mesélni. Ráadásul a látványműhely üvegablakán be is pillanthatott a szentélybe, ahol Éva izgalmasabbnál-izgalmasabb bonbonjai készülnek. Ez adta az ötletet ahhoz is, hogy bonbonkészítő workshopokat indítson, ahol a csokoládékészítés minden apró részletére fény derül. A mintegy 3-3,5 órás alkalmakon 4-10 résztvevő tud kényelmesen együtt dolgozni. Egy-egy workshopot akár mi magunk is kezdeményezhetünk, ha vagyunk ennyien, és ezután már csak időpontot kell egyeztetni, ám az időről-időre a Facebook-oldalukon meghirdetett tematikus alkalmakra is be lehet csatlakozni.

 súgó
Boldog kínai újévet!
 
ételital
Enni borral 2. – spagetti és bor
 
súgó
Szárnyas Malac Nap