Swimathon 2022
Swimathon 2022
Happ Zsuzsa / 2022-10-12 lokál
A Pécsi Közösségi Alapítvány idén is megszervezi a Swimathont. A kampány során ismét öt helyi civil szervezet hívja adományozásra a támogatókat nagyköveteik segítségével.

Mondhatjuk, hogy hagyománnyá vált a pécsi Swimathon, hiszen idén harmadik alkalommal szervezi meg a Pécsi Közösségi Alapítvány. Az adománygyűjtő projekt lényege, hogy a jelentkezés után kiválasztott szervezetek nagyköveteket kérnek fel a képviseletükre, a nagykövetek pedig egyéni célokat jelölnek ki maguknak, és azok teljesítésével hívják fel a támogatók figyelmét az adományozás lehetőségére. Ahogy a projekt nevéből is sejthető, a nagykövetek különböző távú úszást vállalnak cserébe az adományokért.

Az idei évben induló szervezetek egy része már rutinos Swimathon résztvevő, mások most ugranak először vízbe az ügyükért. Idén is támogathatjuk az Élmény Tár Tanodát, akik tizenkét éve dolgoznak azon, hogy hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőségekhez jussanak – ezúttal mentorprogramra gyűjtenek. A Pécs Bike Maffia csapata hét éve főz és visz házhoz ételt havonta azoknak, akiknek nem mindig jutna – a most beérkező összegből helyi termelőktől beszerzett zöldséggel és gyümölccsel fogják kiegészíteni csomagjaikat. A több mint negyvenhét éve hívható S.O.S. ÉLET Telefonszolgálat új Swimathon indulóként arra gyűjti az adományokat, hogy az ingyenesen hívható telefonvonalhoz tartozó számlákat kifizessék, egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy van segítség, és a vonal végén minden este felkészült szakemberek fogadják a krízisben lévők, öngyilkosságra készülők hívásait. De hozzájárulhatunk akár ahhoz, hogy jövőre is legyen Lázadó Lányok tábor a KÖSZI Egyesület színeiben. Természetesen nem marad ki az adománygyűjtők sorából a Pécsi Közösségi Alapítvány sem, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy fejlődő közösségi szemlélettel, egymásra és a jó kezdeményezésekre odafigyelve éljünk.

A 2022-es kampányban induló szervezetek nagykövetei október 15. és november 12. között gyűjtenek az általuk képviselteknek, a program végén pedig egy közös záróeseményen ünnepelnek a Hullámfürdőben. A szervezetek és nagyköveteik a pecsikozossegialapitvany.hu-n lesznek megtalálhatók október 15-től, ahol rögtön el is indíthatjuk az adományozást.

zene
Pécs City Karnevál
 
lokál
Tettyei romok: Pécs apokalipszise
 
zene
AmperKert