Ernelláék Farkaséknál
Ernelláék Farkaséknál
Major Zoltán / 2016-09-29 film
Hajdu Szabolcs, az új magyar filmes generáció egyik legegyedibb és legszemélyesebb hangú alkotója az ezredforduló óta számos nagyjátékfilmet rendezett (Macerás ügyek, Tamara, Fehér tenyér, Off Hollywood, Bibliotheque Pascal, Délibáb), azon kívül színházban és filmben színészként is dolgozott.

Legújabb moziját azonos című, saját rendezésű színdarabja alapján írta, melyben feleségével, állandó múzsájával, Török-Illyés Orsolyával a főszerepet is eljátssza. Az ultraalacsony költségvetésű független film Hajduék lakásán, gyerekeik közreműködésével készült alig két hét alatt, az operatőri teendőket is tanítványai végezték el. Az egyszerű alapszituáció: az éjszaka közepén, előzetes bejelentés nélkül nővére családjához beállítanak Ernelláék – akik egy évig próbálkoztak Skóciában sikertelenül, és nem mondják meg, hogy meddig maradnak. Persze a kényszerű együtt-lakás során számos családi és – elvonatkoztatva – társadalmi probléma is felszínre kerül, mellyel mi is szembesülünk. Hajdu Szabolcs ezzel a filmmel elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíját és a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is.

Színes, magyar játékfilm, 80 perc, 2016, (16) Rendező: Hajdu Szabolcs. Szereplők: Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Tankó Erika, Szabó Domokos. Apolló mozi: szeptember 29-től.

ételital
A megkerülhetetlen zöld
 
zene
Made in Pécs Fesztivál – Háttérmunkák az első koncertig
 
lokál
Komlóczi Zoltán, a sokoldalú ember