A víz érintése
A víz érintése
Major Zoltán / 2018-02-21 film
Guillermo del Toro-t gyermekkora óta elbűvölik a szörnyek. Azonban nem rémisztő mivoltuk érdekli, hanem számára a rend elleni lázadást, illetve a másságot testesítik meg.

Éppen ezért ifjú kora óta e bizarrnak tűnő és nem evilági lények határozzák meg filmművészetét. Már első rendezésében (Cronos) is másik valóságban jár, a középpontban a halhatatlanság szerkezetével. A Franco Spanyolországában játszódó Ördöggerincben egy világtól elzárt gyermek egy kisfiú szellemével lép kapcsolatba, majd következnek a vámpírok (Penge 2) és egy pokolian szerethető képregényhős (Pokolfajzat és Hellboy 2 – Az Aranyhadsereg). Számkivetett hősei a jó ügyért harcolnak, egyedi módszerekkel. A Faun labirintusa az Ördöggerinc párdarabjának is tekinthető: 1939-ben egy gyermek a fantázia világába menekül a külvilág kegyetlen valósága elől. Következik két főhajtás: a Tűzgyűrűben az óriásszörny-film, a Bíborhegyben a gótikus horror előtt tiszteleg. Mostani alkotása egy hidegháborús tündérmese, elképesztő emberi-szerelmi történet egy néma takarítónő (Sally Hawkins) és egy titkos katonai laborban fogvatartott kétéltű emberszerű lény (Doug Jones) kapcsolatáról.

Amerikai dráma, 2017, 123 perc, (12) Rendező: Guillermo del Toro. Főszereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones. Apolló mozi, Cinema City: február 22-től.

zene
Made in Pécs Fesztivál – 2016-tól napjainkig
 
súgó
Játszd újra, Sam!
 
lokál
Az én házam