A játszma
A játszma
Major Zoltán / 2022-06-09 film
Tavaly volt a tíz éves évfordulója A vizsga című izgalmas, több csavart tartalmazó, az 50-es évek elején játszódó, a kort és viszonyait hűen megragadó magyar kémthrillernek, főszerepben Kulka Jánossal, Nagy Zsolttal, Hámori Gabriellával és Schrerer Péterrel.

Egy évtized után, illetve egy évtizeddel később a történet folytatódik. 1963-ban az ügynökházaspár, Jung András (Nagy Zsolt) és felesége, Éva (Hámori Gabriella) boldog, nyugodt életet élnek, azonban hirtelen egy agyvérzést túlélve felbukkan az egykori főnök, Markó Pál (Kulka János) és most a legfontosabb kérdés, hogy vajon mit felejtett el, és mire emlékszik a régi életéből. Elkezdődik a játszma, a tét a kémek karrierje és élete. A játszma ötletét Köbli Norbertnek, A vizsgát is jegyző forgatókönyvírónak Kulka stroke-ja és hatalmas akaraterejének köszönhető talpra állása adta – elmondása szerint a filmet neki írta.

Magyar krimi, 2022, 112 perc, (16) Rendező: Fazakas Péter. Főszereplők: Nagy Zsolt, Kulka János, Hámori Gabriella, Scherer Péter.

Apolló mozi, Cinema City: június 9-től

lokál
Pécsi képregényalkotók 4: Csordás Dániel
 
lokál
Made in Pécs-díj 2015 – A győztesek
 
zene
Petruska + Szeder