A kiterjesztett valóságra már Kína is kíváncsi
A kiterjesztett valóságra már Kína is kíváncsi
promo / 2019-06-24 lokál
Kiterjesztett és virtuális valóság, digitális terepasztal, mobil guide, interaktív érintőképernyős élményterminálok – egy pécsi szoftverfejlesztő cég, az InnoTeq Kft. saját fejlesztésű DiVit® rendszerének szinte minden eleme szerepel a MTA Agrártudományi Kutatóközpontjának Agroverzum Tudományos Élményközpontjában, melyet a közelmúltban adtak át.

A 12 éves vállalkozás felelt az ismeretterjesztő központ, egyben tudományos játszóház szoftverfejlesztéseiért, a kiállítási installációért, a beüzemelésért, de még az élethű 3D modellek elkészítéséért is. Sokáig azonban nem fürödhetnek a sikerben, mert már a következő feladatra koncentrálnak: hamarosan a kínai Guiyang-ban megnyíló Big Data Expo-n mutatják be legújabb, a 21. századi technológián alapuló fejlesztéseiket.

Szoftverfejlesztő cégként az InnoTeq azt tartja a legfontosabb küldetésének, hogy alkalmazásaikkal a felfedezés élményét adják, az egyirányú befogadás helyett az interaktivitásra ösztönzik az eszközeiket használókat. Legyen szó akár egyedi szoftverfejlesztésről, akár a DiVit® rendszerük implementációjáról, mindig ugyanaz a cél lebeg előttük: az innovatív megoldások keresése. Évek óta azért dolgoztatnak velük olyan nagyvállalatok, mint a T-System vagy az IBM, mert a vállalkozás megbízható, erős szakértői és fejlesztői csapattal rendelkezik. Az IBM például a kreatív AR/VR és vizualizációs megoldásaikra figyelt fel. A kínai piacot is elsősorban ezekkel kínálják meg, a Big Data Expo-n való kiállítás mellett üzleti prezentációkat is tartanak neves vállalatok döntéshozói előtt.

(X)

súgó
Csibészek a Csibészekért
 
lokál
Láttatni a fától az erdőt
 
film
Férfiak és csirkék