Vietnámi hét a Balkán Bisztróban
Vietnámi hét a Balkán Bisztróban
/ 2015-11-02 ételital
November 5-ig Pécsett, a Balkán Bisztróban is megkóstolhatjuk Budapest egyik legmenőbb vietnámi étterme, a Funky Pho három fogását. Teszteltük, megéri!

A vietnámi konyha fantasztikus, egyik fő ételük, a pho bo pedig a világ egyik legnépszerűbb egytálétele lett az elmúlt években. A felkapottság nem véletlen: a fűszeres, intenzív ízű marhahúsleves, melyet rizstésztával, vékonyra szeletelt marhahússal, roppanós csírákkal és egyéb zöldségekkel, valamint lime-mal tálalnak, szívet melengető étel. De hogy kerül mindez egy balkáni konyhába? Budapesten tavaly a legjobb street food éttermének választott Funky Pho étterem vendégszereplése a vietnámi hét, ahol három emblematikus fogásuk, a már említett pho bo (1090 ft), a bún cha (ötfűszeres sertésgolyók és -császár grillen – 1690 Ft), és egy bögrés mochi (ananászos, kókuszos süti – 550 Ft) kóstolhatóak. A kapcsolódás a Funky Pho és a Balkán Bisztró között leginkább a két hely vendégbarát filozófiájában kereshető, illetve abban, hogy a tulajdonosok vendéglátói múlt nélkül vágtak bele egy street food hely nyitásába, melynek gyorsan sikere lett. Akik szemfülesek voltak, foglaltak asztalt az október 30-ai vietnámi vacsoraestre, ahol az egész héten kóstolható három ételen kívül háromféle előélet is az asztalokra került: egy fűszeres pacal, nyári tekercsek és az igencsak megosztó sült selyemhernyó. Szerkesztőségünk két tagja részt vett a vacsorán; míg egyikük továbbra is nagy rajongója a vietnámi gasztronómiának, és a hernyókkal sem sikerült eltéríteni, addig a másik kóstolónak leginkább a magyar ízléshez is közelebb álló bún cha jött be, viszont ha módja lesz rá, koriandert soha többé, semmilyen formában nem fogyaszt. (Amennyiben te sem kedveled a koriandert, a pho rendelésénél mindenképpen jelezd, hogy ne tegyenek bele!)

A vietnámi hetet mindenkinek ajánljuk, hiszen Pécsett nincs vietnámi konyhát vivő hely, így érdemes élni az egyszeri lehetőséggel!

lokál
Arteria Industrial: A lámpák második élete
 
súgó
New Taxonomy of Illusions
 
súgó
E-Pódium