Fiesta Grafica
Fiesta Grafica
Prim Péter / 2021-09-16 súgó
Magyarországon először látható egyszerre kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkája.

Mintegy 180 műalkotás, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába. Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak, valamint végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, továbbá a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák. A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, paraguay-i, perui és uruguay-i kulturális tanácsadója.

Pécsi Galéria (Széchenyi tér) Szeptember 16.-november 14. Megnyitó: szept. 16. 18:00. K-Sze.: 13:00-19:00; Cs-V.: 11:00-19:00.

film
Bergman szigete
 
lokál
Portré: Sirmo
 
zene
Lilly Palmer