Teszteltük: Tettye Coffee
Teszteltük: Tettye Coffee
szerk / 2017-07-18 ételital
A Tettye szinte kiköveteli, hogy működjenek ott jó vendéglátó egységek.

Hiszen a pécsiek és vendégeik is szívesen sétálnak itt, gyerekek játszanak, elbámészkodunk a kicsit keszekusza, de hangulatos építészeti megoldásokon. Itt nyílt meg nemrég a Tettye Coffee.

A hétvégén sétáltunk egyet a Tettyén. Futkoshat a nagyobbik, babakocsiban alhat a kisebbik, a szülők meg megérdemelnek egy jó kávét. Erre építve is nyithatott volna akár üzletet a Tettye Coffee üzemeltetője, mert a recept működik, hasonló felállású családokat láttunk még szép számmal betérni.

A park alsó felén, a barlang alatt, a vízimalomkerék szomszédságában ülhetünk ki a teraszra, süppedhetünk bele a babzsák fotelekbe vagy a kényelmes kerti bútorokba.

A kávézó ugye elsősorban a kávé miatt létezik, kértünk is egy eszpresszót, egy cappuccinót és egy nyári különlegességet, az espress’onic névre hallgató specialitást, ami kávé, jég, citrusok és tonic mixe. Az alap, a presszó, nos, az sikerült a legkevésbé. Bár Don Cortez kávéból készült, nem volt elég krémes, nem volt elég selymes. A cappuccino is inkább a kesernyés vonalat hozta, talán sok volt a hő, nem volt rossz, de nem volt tökéletes. A tonikos kávé viszont nagyon jólesett, meglepően harmonikusra sikeredett, frissítő volt a délutáni napsütésben.

A hely abszolút bababarát és gyerekbarát, némi süti, legyen az popcake, macaron, ischler, mindig akad, jégkrém is van, sőt szendvicsek is a komolyabban megéhezőknek. Ittunk egy kissé visszafogott ízesítésű menta-lime frissítőt, majdnem-limonádét, de elvileg szokott lenni házi limonádé és van szörp is, ezekért vissza kell térnünk.

A Tettye Coffee jól néz ki, szép helyen van, rendben van a kínálata, a személyzet nagyon kedves és segítőkész, az apróbb hibácskákon meg van idő csiszolni. Biztató indulás, visszatérünk!

Tettye utca 46. H; Sze-V 9:00-20:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Eszpresszó: 350 Ft

Cappuccino: 450 Ft

Espress’onic: 490 Ft

Menta-lime frissítő: 430 Ft

Popcake: 260 Ft

Macaron: 300 Ft

Összesen: 2280 Ft

ételital
Törzshely: Balatoni Imre - Egylet/Balkán Bisztró
 
film
Megújult az Apolló mozi
 
lokál
Csakazértis PMFC!