Krízis, öngyilkossági gondolatok? Van, aki meghallgat!
Krízis, öngyilkossági gondolatok? Van, aki meghallgat!
promo / 2022-02-12 lokál
A pécsi Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány részt vesz az Ifjúsági Lelki Elsősegély 137-00 ingyenes szám működtetésében. A 137-00 segélyvonal hívható hétfőtől péntekig 17-21 óra között. Elsősorban fiatalok hívását várják, de bárkivel beszélgetnek kortól függetlenül, aki problémákkal küzd, krízisben van, esetleg gondolkodik az öngyilkosságon.

A telefonos lelkisegély előnyei

A legjobb benne, hogy 17-21 óra között bármikor hívhatod! Ingyenes, ráadásul anonim, azaz nem kell bemutatkoznod, és képzett önkéntes segítővel beszélgethetsz.

Milyen problémával hívhatod?

Bármilyen gonddal telefonálhatsz, legyen az családi, párkapcsolati, iskolai, munkahelyi probléma, gyász, döntéshelyzet, bármi, amiről beszélgetnél valakivel, hogy tisztábban lásd a helyzeted. Ha krízisben vagy, esetleg öngyilkossági gondolatok gyötörnek, feltétlenül tárcsázd a 137-00 számot!

Hogyan segít a lelki elsősegély? Tényleg menthet életet?

Ahogy a nevében is benne van, elsősegélyt nyújt, azonnali segítséget, ami éppen akkor megkönnyebbülést hozhat, és lehet, hogy elég a továbblépéshez. A vonal végén együttérző figyelmet kapsz, és olyan kérdéseket, ami segít átgondolni a helyzetedet, az erőforrásaidat, a megoldási lehetőségeket. Ha olyan jellegű a problémád, ami terápiás segítséget igényel, akkor a telefonálás az első lépésed lehet, hogy személyesen is segítséget kérj mástól. A telefonszolgálat nem vállal több alkalmas kapcsolatot, sem terápiát, de a segítő éppen akkor támogatást nyújt, veled van, figyel rád.

Ha valaki öngyilkossági gondolatokkal küzd, nem meghalni akar, csak épp akkor nem lát más kiutat. Ha ilyen helyzetben telefonálsz, akkor kapaszkodót keresel, és a telefonos segítő személyében megtalálod! A lelkisegélynél szabadon beszélhetsz a legnehezebb érzéseidről is! Van, aki meghallgat!

Hogyan támogathatod a szervezetet?

A Lélektér Ifjúságsegítő Alapítványnak felajánlhatod adód 1%-át, adószámuk: 18282515-1-02.

Követheted az Ifjúsági Lelki Elsősegély – Tel.: 137-00 Facebook oldalt, megoszthatod bejegyzéseiket, és ajánlhatod ismerőseidnek a www.ifjusagi-lelkisegely.hu honlapot.

lokál
Szent Kávé Rajzszakkör
 
súgó
Save the Nick – kiállítás és aukció
 
súgó
Mentortársas