Mesterséges intelligencia – Mérő László előadása
Mesterséges intelligencia – Mérő László előadása
szerk / 2024-02-21 súgó
Tudományos stand up.

Egyes vélemények szerint nagyon rövid időn belül fenekestül fogja felforgatni a megszokott életünket, munkarendünket, mindenünket az AI. Mások elsősorban a pozitív hatását látják az MI-nek, melyből sokat profitálhat az oktatás, az egészségügy és életünk számtalan területe. Február 21-én Mérő László matematikus megpróbál rendet vágni az MI szülte káoszban. 

Hol tart a mesterséges intelligenciakutatás a 21. században? Kell-e félnünk a gépi tudatok elszaporodásától? Miként határozzák meg napjainkat és az előttünk álló jövőt az általunk teremtett intelligens gépek, programok, és jogos-e a hollywoodi filmek által felvázolt félelem a gépek hatalomátvételétől?

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus és publicista (korábban mesterséges intelligencia-kutató) előadása a mesterséges intelligenciák többféle nézőpontját érinti (csak a technikaiakat nem), így a hallgatóság képet kaphat arról az elképzelt jövőről, melyben már jelenleg is élünk, és amely felé még robog az emberiség.  A közönség megismerheti egy általunk teremtett mesterséges tudat egyénre gyakorolt pszichológiai és egyéb, akár élettani hatásait is.

E78 (Zsolnay Negyed) Február 21. 19:00. Jegyár: 6500 Ft

súgó
Máté-passió
 
lokál
Napközis táborok
 
súgó
Dumaszínház